Betűméret: A A A

Képalkotó Diagnosztika Kurzus

A kurzus célja a modern orvosi képalkotó eljárások és az intervenciós radiológiai beavatkozások megismerése.
Az 5 alkalmas kurzus sajátossága, hogy valóságos, meglehetősen gyakori vagy ellenkezőleg rendkívül ritka klinikai eseteken keresztül tehetjük mindezt. Főszerepet az intervenciós radiológia kapja, mint speciális, innovatív és dinamikusan fejlődő szakterület.

Képalkotó eszközökkel vezérelt, invazív diagnosztikus és terápiás beavatkozások sora elevenedik meg előttünk, beleértve a vaszkuláris (értágítás, stent beültetések) nem vaszkuláris (gastroenterológiai, urológiai), illetve az onkológiai (gyógyszeres érelzárás, percutan tumor ablació) módszereket.

A hagyományos, rutin eljárások, úgy mint a röntgen, UH, CT, DSA, MR segítségével kimutatott kóros elváltozások is bemutatásra kerülnek.

Az intervenciós radiológia ma már a klasszikus diszciplínák között kap helyet, hiszen számos tradicionális diagnosztikai vagy sebészi beavatkozást kiváltott, illetve minden klasszikus szakterületen belül is additív hatásként létrehozott egy „intervenciós” vagy „invazív” alterületet.

A kurzus előadója: Dr. Doros Attila, radiológus

A kurzus harmadévtől ajánlott. Maximum létszám: 15 fő

Egy kurzusrésztvevő véleménye:
„ A kurzus érdekes volt, kicsit hosszú, de voltak érdekes esetek, amikről még sosem hallottam, ilyen dr. House-ba való példák. Az előadó nagyon megnyerő volt, és figyelemfenntartó, még akkor is, amikor a téma már meglehetősen száraz volt. Én még nem tanultam radiológiát, ezért sok esetben nem láttam ki semmit az UH vagy az MR képből, ettől függetlenül sokat tanultam.”

Kép: http://radiology.arizona.edu/