Betűméret: A A A

Etikett és protokoll

A Szakkollégium minden tavasszal otthont ad a Korányi Frigyes Tudományos Fórumnak, melynek megrendezése kapcsán a hallgatók szembetalálják magukat a hivatalos rendezvényekhez fűződő illem-és protokoll szabályokkal pl.: magas beosztású, idős személyek meghívása és fogadása, egy előadás szekció levezetése, a meghívott vendégek ültetése.

A viselkedés kultúra írott és íratlan szabályokhoz igazodik, amely különböző és változó tartammal jellemzi az emberi közösségek mindegyikét. A kurzus célja megismerni, milyen viselkedés jellemezze az ilyen szituációban dolgozó szakkollégistákat, beleértve az udvariasságra vonatkozó legalapvetőbb szabályokat nők és férfiak tekintetében, a megfelelő üdvözlés, bemutatkozás ismeretét, illetve a rangsorolási szabályokat.

A 2 napos kurzus ideje alatt megtanulhatjuk az üzleti élet viselkedéskultúrájának az alapjait, úgymint a köszönést, megszólítást, a különböző rendezvényekre érvényes férfi és női alkalmi öltözékeket. A különböző kommunikációs eszközök segítségével történő kapcsolatfelvételről, így a hivatalos levél, email, telefonálás illemtanáról is szót ejtünk és az ehhez kapcsolódó első benyomást jelentő hiteles megjelenés kialakításáról.

Egy virtuális rendezvényszervezés alkalmával lehetőség nyílik a kurzus látogatóinak az elsajátított ismeretek kipróbálására.

A kurzus bármilyen évfolyamtól felvehető. Maximum létszám: 30 fő

Egy kurzus résztvevő véleménye:
„Nekem nagyon tetszett a kurzus, és rám is fért az okítás, mert sokszor érzem azt, hogy nem tudom, mit is kellene csinálni egy adott szituációban: ki nyújt kinek kezet, ki mutatkozik be először stb. Szerintem hasznos kurzus, és remélem lesz még a következő félévekben is. Legközelebb több szituációs gyakorlatot kellene szervezni, mert nagyon nehéz csak hallottak alapján megjegyezni ezeket a szabályokat.”


Kép: http://etiquipedia.blogspot.hu/2013/10/the-formal-etiquette-of-introductions.html