Betűméret: A A A

Asszertív Tárgyalás és Vita Kurzus

A megfelelő határozottságú és öntudatú emberre jellemző, hogy környezetével összhangban igyekszik elérni céljait. Van önbizalma, határozott, szemkontaktust tart, erőt nem alkalmaz, együttműködő.

A kurzus célja a szakkollégisták személyiségfejlődésének ilyen irányú útmutatása. Lényeges kelléke a magabiztos fellépés, az önismeret és önmegfigyelés, valamint a belső egység létrehozása. Kis közösség révén a napi tevékenységünk jelentős részét teszik ki a problémák és konfliktusok megoldása. Szinte nem múlik el nap úgy, hogy valami új dolog fel ne merülne, vagy ki ne derülne pl.: valami nem pont úgy működik, ahogy szeretnénk, vagy szakkollégista társainkkal kisebb-nagyobb dolgokban érdekeink vagy elképzeléseink össze ne ütköznének. A közös együttélést, az együttes munka teljesítményét, valamint az ebből származó későbbi eredményeket is befolyásolják ezek a kapcsolatok és viszonyok.

A kurzus alapvetően az együttműködő tárgyalás és konfliktuskezelés módszertanát oktatja, így az értékteremtő vita kialakítását, és a helyzettel való szembenézést. A 2 napos kurzus ideje alatt elmélyítjük a kooperatív tárgyalás és konfliktuskezelés technikáját, valamint kompetenciafejlesztés útján a különböző tárgyalási helyzetekben végrehajtható feladatokat: elemzés, felkészülés, stratégiaválasztás, tárgyalás, eredmény stabilizálása.

A kurzust a BARRA Kommunikációs Intézet tartja.

A kurzusra meghívás alapján lehet jelentkezni. Maximum létszám: 18 fő

Egy kurzus résztvevő véleménye:
„Szerintem egy roppant hasznos kurzus volt, mivel megtanultunk úgy együtt működni, hogy közben mindegyikőnk akarata érvényesüljön; kompromisszumos döntés szülessen! Hálás vagyok a lehetőségért és akár mikor szívesen megcsinálnám újra! Extraként pedig még jól össze is hozott minket, új gondolatokat ébresztett bennünk!”

Kép: https://diplolearn.files.wordpress.com/2013/05/assertive-communication-03.jpg