Betűméret: A A A

Felhívás a XXII. Korányi Frigyes Tudományos Fórumra

A Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma szakmai rendezvénysorozatának keretében 2017.április 6-7-én, immár huszonkettedik alkalommal rendezi meg a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot.
A Fórum célja, hogy előadási lehetőséget nyújtson fiatal kutatók, klinikusok, gyógyszerészek, TDK munkában részt vevő hallgatók számára, elősegítve a diszciplínák közötti tudományos kapcsolatfelvételt.

A bírálóbizottságok vezetésére nemzetközileg is elismert szaktekintélyeket kértünk fel. A legjobb előadók szponzoraink által felajánlott értékes díjakban részesülnek.
Akik angol nyelven küldik be absztraktjukat, azok a Bridges in Life Sciences 12th Annual Scientific Conference (Danubius Hotel Gellért, 6-9th April, 2017)  nemzetközi zsűrije előtt mutathatják be munkájukat egy előadásban és egy kiállított poszteren egyaránt. A tavalyihoz hasonlóan a fórumot az egyetem nem magyar anyanyelvű hallgatói számára is meghirdetjük, így a konferencia két nyelven, magyarul és angolul zajlik majd.
A prezentációk időtartama 8 perc, melyet 6 perces vita követ. A Fórumra való jelentkezés a regisztrációs lap kitöltésével és az absztraktok feltöltésével, elektronikusan történik a honlapunkon keresztül (2017 január 23-tól).
Itt a jelentkezési lap kitöltésekor a jelentkezőknek lehetőségük van megjelölni, hogy kutatási témájuk mely szakterülethez kapcsolódik. Hangsúlyozzuk azonban, hogy a szekciók besorolásánál a változtatás jogát fenntartjuk.

A magyar nyelvű absztrakt formai követelményei:

 1. Az absztraktoknak tartalmazniuk kell a munka célkitűzését, alkalmazott módszereit, a kapott eredményeket és az ebből levonható következtetések rövid összefoglalását.
 2. Mindez szóközökkel együtt maximum 2300 karaktert tehet ki.
 3. Amennyiben klinikai kutatásban veszel részt vagy kutatásod állatmodellen végzed, kérjük írd meg etikai engedély számát és dátumát. (Bővebben…)

Felhívjuk a figyelmet, hogy a beérkezett absztraktok előzetes elbíráláson esnek át. A bíráló bizottság fenntartja a jogot, hogy az előadás-kivonatokat poszter szekcióba sorolja illetve visszautasítsa.
A poszterek mérete 90×120 cm. Az absztraktfüzetben azok az elfogadott előadás-kivonatok is megjelennek, melyek nem kerülnek előadásra vagy poszter szekcióba.

Az angol nyelvű absztrakt formai követelményei:

 1. Abstract title should be no longer than 150 characters (count letters and spaces).
 2. Authors should be represented with last names and initials of first names and middle-name.
 3. Names of the department(s) and institution(s) related to the work should be attributed.
  -If authors belong to several different institutions, superscript digits should be used to relate the authors’ names to respective institutions. The corresponding author listed separately with e-mail address.
 4. Maximum five key words should be given.
 5. Abstract should be structured as the follows: Introduction, Methods, Results, Discussion and Conclusion. Use no more than 300 words, up to 2300 characters (count letters and spaces).
 6. Source(s) of research support in the form of financial support, grants should be represented.
 7. In the acknowledgement, authors shall provide information:
  If it is a clinical research, Ethical Committee Approval- date and number.
  If it is a preclinical animal research, Institutional Animal Care and Use Committee Approval-date and number.

The presentation will be an Interactive Electronic Poster Presentation (IEPP) 5 minutes ppt and 5-minute discussion.

Regisztráció

Az absztraktok felöltésére 2017 január 23. és február 8. között van lehetőség.
Határidő: 2017 február 8. 24:00
A regisztrációs díj 3000 Ft, melyet az előadóknak a helyszínen kell befizetniük.
A fórummal kapcsolatos levelezés és bővebb tájékoztatás a kftf2017@gmail.com e-mail címen, illetve a 06 20 8259631 telefonszámon lehetséges.

Szakmai Bizottság
Korányi Frigyes Szakkollégium