Betűméret: A A A

Konferenciánk

A Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma 2018 tavaszán immáron 23. alkalommal rendezi meg nagyszabású éves szakmai találkozóját, a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot. A konferencia alapvető célja, hogy közös rendezvény keretében biztosítson előadási lehetőséget a tudományos diákköri munkában részt vállaló orvos-, fogorvos- és gyógyszerészhallgatóknak számára.

Ezen felül a Fórum életre hívásától fogva kiemelt törekvés az egyes diszciplínák közötti szakmai kapcsolatfelvétel elősegítése. Az előadók  bemutatják kutatási eredményeiket és megmérettetnek a medicina különböző területein. Nyitottak vagyunk az orvostudományok határterületeit kutató, de nem az orvos- vagy gyógyszerészképzésben részt vevő hallgatók felé is.

A neves szaktekintélyekből összeálló szekciónkénti zsűri egységes értékelési szempontok szerint bírálja a tudományos munkák előadását. A dobogós helyezést elérők értékes díjakra számíthatnak.

A Korányi Frigyes Tudományos Fórum kétséget kizáróan a szakkollégium legnagyobb elismertségnek örvendő kezdeményezése. A Fórum egyedisége, hogy szervezői maguk a Korányi Frigyes Szakkollégium lakói, vagyis egyetemi hallgatók. A rendezvény szakmai nívóját jól mutatja, hogy több mint két évtizedes története során számos vezető egyetemi professzor tisztelte meg jelenlétével, és az elmúlt években elindult és lezajlott Semmelweis Piramis Projekt tehetséggondozó program is kiemelt támogatásban részesítette a konferenciát. 

XXII. Korányi Frigyes Tudományos Fórum absztraktfüzete
XXI. Korányi Frigyes Tudományos Fórum díjazottjai és absztraktfüzete
XX. Korányi Frigyes Tudományos Fórum díjazottjai és absztraktfüzete


A Korányi Frigyes Tudományos Fórum fő támogatói:

Korányi Frigyes Szakkollégium
Alapítvány Az Orvosi Szakkollégistákért
Semmelweis Egyetem Baráti Köre