Betűméret: A A A

Konferenciánk

A Korányi Frigyes Tudományos Fórum

A Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiumának legfőbb célkitűzése, hogy az Európai Uniós követelményeknek is megfelelő, széles látókörű, a minimum-követelményeknél lényegesen nagyobb szakmai tudással rendelkező, magabiztos szakembereket: orvosokat, fogorvosokat, gyógyszerészeket és kutatókat neveljen. Ennek a törekvésnek egyik jelentős állomása a Korányi Frigyes Tudományos Fórum, mely 2016 tavaszán immáron 21. alkalommal kerül megrendezésre, mint a szakkollégium legnagyobb szabású tudományos eseménye. A konferencia alapvető célja, hogy közös rendezvény keretében biztosítson előadási lehetőséget fiatal kutatók, klinikusok, gyógyszerészek, és tudományos diákköri munkában, valamint a doktori képzésben résztvevő hallgatók számára. Fontos feladata emellett, hogy elősegítse a

diszciplínák közötti tudományos kapcsolatfelvételt, teret adjon a társegyetemek és az orvostudomány határterületeit más felsőoktatási intézményekben kutató hallgatóknak tudásuk bemutatására, összevetésére, megmérettetésére. A Korányi Frigyes Tudományos Fórum a TDK konferencia szakma-specifikus szerveződésével szemben a multidiszciplináris szemléletet hangsúlyozza, így eltérő értékelési szempontjai miatt kiválóan kiegészíti az utóbbi rendezvényt. A Tudományos Diákköri Konferencia során TDK mozgalom sokszínű igényeit kielégítendő szinte minden orvosi diszciplínának önálló szekcióban mutatkozik be. A klinikai szakterületek szerint szerveződő üléseken a díjazás során gyakran a perifériára szorulnak a tudományos szempontból értékes, azonban multidiszciplináris jellegük miatt nehezen besorolható előadások. Ezek a hallgatói munkák jelenleg leginkább a szakkollégium tudományos konferenciáján kapnak súlyuknak és értéküknek megfelelő megjelenési lehetőséget. A Fórum egyedisége mindemellett abban is megmutatkozik, hogy szervezői maguk a Korányi Frigyes Szakkollégium lakói, vagyis egyetemi hallgatók.
A szervezési munkának önmagában is komoly szerepe és jelentősége van a rendezvény során. Azok a hallgatók, akik vezetik és lebonyolítják a Fórumot, komoly szervezési gyakorlatra tesznek szert, melyet későbbi munkájuk során nagy haszonnal kamatoztathatnak. A Korányi Frigyes Tudományos Fórum kétség kívül a szakkollégium legnagyobb elismertségnek örvendő kezdeményezése. A rendezvény súlyát jól mutatja, hogy több mint két évtizedes története során a szekciók bírálói rendszerint egyetemünk vezető professzorai közül kerültek ki, és az elmúlt években elindult és lezajlott Semmelweis Piramis Projekt tehetséggondozó program is kiemelt támogatásban részesítette a konferenciát. 

XXI. Korányi Frigyes Tudományos Fórum díjazottjai

Felhívás a XXI. Korányi Frigyes Tudományos Fórumra
XX. Korányi Frigyes Tudományos Fórum díjazottjai és absztraktfüzete  


A XXI. Korányi Frigyes Tudományos Fórum fő támogatói:

Korányi Frigyes Szakkollégium
Alapítvány Az Orvosi Szakkollégistákért
Richter Gedeon Nyrt.
Egis Gyógyszergyár Zrt.
Semmelweis Egyetem Baráti Köre
Clarion Grafikai Stúdió