Betűméret: A A A

Szakmai élet

A Szakkollégium a lakhatási lehetőség mellett igyekszik lehetőséget biztosítani lakói számára a folyamatos szakmai fejlődésre. Fontosnak tartjuk, hogy a kollégisták a kiemelkedő egyetemi teljesítmény nyújtása mellett az extrakurrikuláris tevékenységükkel is példát mutathassanak hallgatótársaiknak, ezért a Hársfában rendszeresek a délutáni/esti előadások, közös beszélgetések, diszkussziók. A szakmai előadások során olyan szakembereket invitálunk a Hársfába, akik saját szakterületükön kiemelkedőt alkottak, és akik fő érdeklődési köre a jelenlegi oktatási rendszerben nem kerül részletes ismertetésre. Ez a fajta látókör-szélesítés jól jellemzi a kollégiumi közösség nyitott és érdeklődő attitűdjét, amely gyakran az előadások utáni kérdések sokaságában is megnyilvánul. A szakmai programokat követő pozitív visszajelzések mindig megerősítik a programok szervezőit és az előadóinkat, hogy igenis kell és érdemes előadásokat tartani a Klubban, hiszen vannak, akik az egyetemi tanulmányaik mellett fontosnak tartják a különböző témákban való tájékozódást is.

A szakmai programok szervezése a mindenkori Szakmai Bizottság feladata, akik az előző év kurzusai alapján szervezik meg a félév során megrendezésre kerülő programokat. A szakkollégisták minden félévben évfolyamonként egy kötelező kurzuson vesznek részt, amely egyben a félévi habilitáció egyik alapfeltétele is. Mindezek mellett egyéb, nem kötelező programok is megrendezésre kerülnek, melyeket bármely szakkollégista szabadon látogathat.

A Szakkollégiumban folyó szakmai programok pezsgő és izgalmas környezetet teremtenek, amely hatékonyan oldja a mindennapi egyetemi élet által okozott feszültséget, és egyben segít, hogy a szakkollégisták az előadások révén új ismeretséget kössenek a szakemberekkel és megteremthessék egy esetleges jövőbeli együttműködés (TDK, rezidensképzés, PhD) alapjait. Az egyes szakmai programok után formálódó spontán beszélgetések pedig hozzájárulnak a szakkollégiumi közösség összetartó erejének növeléséhez és a közös tanuláshoz.