Betűméret: A A A

Küldetésünk

Az egészség- és élettudományok területén dolgozó szakemberek vitathatatlanul nagy felelősséget viselnek társadalmunk jólétének biztosításában. Az orvosok, gyógyszerészek és fogorvosok legtöbbször a helyi közösségek szószólói, munkájuk közvetlenül is befolyással van környezetük életminőségére. Orvosként, gyógyszerészként dolgozni nem pusztán egy elismert munka, hanem sokkal inkább valódi hivatás.

Az egyetemünkről kikerülő fiatal pályakezdők ugyanakkor eltérő élethelyzetekben találják magukat, és különböző kihívásokkal kell megbirkózniuk. A Korányi Frigyes Szakkollégium megalapításával a Semmelweis Egyetem vezetői elsősorban egy olyan szakmai műhelyt kívántak létrehozni, amely nem pusztán a gyógyítás feladataira készíti fel hallgatóit, hanem az egyetemi lét fundamentumait jelentő kutatás és oktatás területére is betekintést enged. Szakkollégiumunkba elsősorban azokat a fiatalokat várjuk, akik a gyógyítás mellett kiemelkedő érdeklődést mutatnak a tudomány iránt, és szívesen vállalnának szerepet a jövendő generációk orvosainak és gyógyszerészeinek egyetemi képzésében.

Szakkollégiumunk mindösszesen 56 tagot számlál, azonban az intézményben folyó szakmai munka magas színvonalát az elmúlt három évben (2007-2010) elért eredményeink is nagyon jól mutatják. Nem túlzás azt állítani, hogy a szakkollégium tagjának lenni időnként igazi kihivás, azonban a befektetett többlet munka messze nem önmagáért való és már középtávon is komoly előnyökkel kecsegtet.

A Korányi Frigyes Szakkollégium hallgatóinak eredményei (2007 – 2010)

PhD ösztöndíjat nyert 7 Rektori pályázat I. dij 14 Hazai közlemény 12
TDK konferencia I.dij 17 Rektori pályázat II. dij 7 Nemzetközi közlemény

(társszerzőként)

5
TDK konferencia II.dij 8 Rektori pályázat III. dij 4
TDK konferencia III.dij 8 Rektori pályázat dicséret 4 Nemzetközi közlemény

(első szerzőként)

4
OTDK konferencia I.dij 3 Köztársasági ösztöndij 17
OTDK konferencia II.dij 6 Külföldi Erasmus ösztöndij 25 Nemzetközi konferencia előadás (elsősz/társsz.) 9
OTDK konferencia III.dij 2 Egyéb külföldi ösztöndij 34
OTDK különdij 4 Kiválósági lista 2008 18 Hazai konferencia előadás

(első./társszerzős)

17
Nemzetközi TDK I.dij 1 Kiválósági lista 2009 19
Nemzetközi TDK III.dij 1 Egyetemi állást kapott 9 Külföldi egyetemi állás 2