Betűméret: A A A

XX. Korányi Frigyes Tudományos Fórum

14.11.30

Felhívás a XX. Korányi Frigyes Tudományos Fórumra. Absztraktok feltöltésének határideje 2015. február 10. 24:00

Felhívás a Korányi Frigyes Szakkollégium

XX. Tudományos Fórumára


A Semmelweis Egyetem Korányi Frigyes Szakkollégiuma 2015. március 12-én és 13-án, immár huszadik alkalommal rendezi meg a Korányi Frigyes Tudományos Fórumot.

A Fórum célja, hogy előadási lehetőséget nyújtson fiatal kutatók, klinikusok, gyógyszerészek és TDK munkában részt vevő hallgatók számára, elősegítve a diszciplínák közötti tudományos együttműködést. A bíráló bizottságok vezetésére nemzetközileg is elismert szaktekintélyeket kértünk fel. A legjobb előadók szponzoraink által felajánlott értékes díjakban részesülnek.
A konferencia két nyelven, magyarul és angolul zajlik majd a következő témakörökben:

 • Életmód: stressz, dohányzás, elhízás, anyagcsere-betegségek
 • Kardiovaszkuláris megbetegedések
 • Neurodegeneratív megbetegedések
 • Az immunrendszer megbetegedései, diszfunkciói – autoimmun betegségek
 • Onkológiai megbetegedések
 • A koraszülés kockázati tényezői, szülészet-nőgyógyászat
 • Gyermekkori megbetegedések
 • Genetika és genomika
 • Gyógyszerfejlesztés
 • State of the art – nanotechnológia
Az absztraktok felöltésére 2015. január 15. és február 10. között van lehetőség. Határidő: 2015. február 10. 24:00
 • A magyar nyelvű absztraktoknak tartalmazniuk kell a munka célkitűzését, alkalmazott módszereit, a kapott eredményeket és az ebből levonható következtetések rövid összefoglalását. Mindez szóközökkel együtt maximum 2300 karaktert tehet ki.
 • Az angol nyelvű absztraktokat ugyanezen témakörökben várjuk. Az angol absztraktok elbírálását egy független nemzetközi bíráló bizottság végzi és az arra alkalmasnak ítéltek szerzői meghívást kapnak az Association for Regional Cooperation in the Fields of Health, Science and Technology (RECOOP HST) „Bridges in Life Sciences” áprilisi konferenciájára, Wroclaw-ba. A konferencia szakmai elvárásai áttekinthetők a „Croatian Medical Journal” -ban (www.cmj.hr June, No.3. RECOOP). Az angol nyelvű absztraktok kritériumait lásd itt.
A Fórumra való jelentkezés a regisztrációs lap kitöltésével és az absztraktok feltöltésével, elektronikusan történik a honlapon keresztül. Itt a jelentkezési lap kitöltésekor a jelentkezőknek lehetőségük van megjelölni kutatási témájuk mely szakterülethez kapcsolódik. A témakörök tágan értelmezendők, a szekciókat a beérkezett absztraktok számának és témájának függvényében osztjuk be.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a beérkezett absztraktok előzetes elbíráláson esnek át. A bíráló bizottság fenntartja a jogot, hogy az általa nem megfelelőnek ítélt előadás-kivonatokat visszautasítsa.
Az egyes szekciók legfeljebb 9 előadást tartalmaznak. Hangsúlyozzuk azonban, hogy a szekciók besorolásánál a változtatás jogát fenntartjuk. Az absztraktfüzetben azok az elfogadott előadás-kivonatok is megjelennek, melyek a fenti keretek miatt nem kerülhetnek előadásra.

A prezentációk időtartama 10 perc, melyet 5 perces vita követ.

A regisztrációs díj 3000 Ft, melyet az előadóknak a helyszínen kell befizetniük. Vidéki jelentkezőknek korlátozott számban szálláslehetőséget tudunk biztosítani. A fórummal kapcsolatos levelezés és bővebb tájékoztatás a kftf2015@gmail.com e-mail címen, illetve a 06 20 8259631 telefonszámon lehetséges.

Szakmai Bizottság
Korányi Frigyes Szakkollégium

A regisztrációhoz kattintson ide »

Kategória: Hírek | A közvetlen link.