A szakképzési jogviszony létesítéséhez benyújtandó dokumentumokat személyesen vagy postai, a továbbiakban pedig beadványaikat elektronikus, vagy postai úton szíveskedjenek (1085 Budapest, Üllői út 26., 1428 Budapest Pf.2. Szak- és Továbbképzési Központ) eljuttatni.

Az egyetem a hiánytalanul benyújtott dokumentumok alapján történt regisztrációtól számított 30 napon belül jóváhagyja a jelölt képzési tervét, és ezzel egy időben sor kerül a szakképzési megállapodás megkötésére.

Amennyiben a közalkalmazotti jogviszony létrejöttétől számított kinevezést követő 90 napon belül a jelölt hibájából nem jön létre a szakképzési megállapodás, a jelölt közalkalmazotti jogviszonyát az ÁEEK próbaidő alatt megszünteti.

A képzési tervet kitöltve, a gyakorlatok időpontjának megjelölésével (tanfolyamok időpontjának üresen hagyásával), az elsődleges képzőhely vezetőjének aláírásával, és pecsétjével ellátva kell benyújtani. A törzsképzési idő alatt teljesítendő törzsképzési és transzfúziós tanfolyamok, valamint a skill tréning gyakorlat időpontjáról a Központ azok esedékessége előtt legalább 45 nappal e-mailben értesíti a jelöltet, melyekre az értesítésben megadott módon regisztrálni kell.

A képzési terv legkorábbi kezdő időpontja az ÁEEK-kal létesített közalkalmazotti jogviszony kezdetének napja lehet.

A képzési tervet a jelölt az elsődleges képzőhely vezetőjével egyetértésben állítja össze.

Amennyiben az elsődleges képzőhely az adott képzési elem vonatkozásában rendelkezik akkreditációval a jelölt köteles gyakorlatát az elsődleges képzőhelyen teljesíteni, kivéve, ha azt az egyetem – a rezidens, az elsődleges képzőhely és az attól eltérő képzőhely együttes kezdeményezésre – engedélyezi.

Az akkreditált képzőhelyek listája szakmánkénti bontásban a Központ honlapján a https://semmelweis.hu/szak-es-tovabbkepzes/aok/akkreditacio/ oldalon található meg.

Nem akkreditált képzőhelyen teljesített gyakorlat nem kerülhet elfogadásra a szakképzés részeként.

Budapest, 2019. május 3.

 

                                                                                                 Dr. Nyirády Péter
                                                                                                        igazgató
                                                                                                             sk.

 

Tájékoztató letöltése!