A kurzusok listája

(minden félév )

 

A kurzusok adatbázisát lehet böngészni, olvasni. Érdemes a használatot kipróbálni, hogy a sokféle lehetőség között jól eligazodjunk.

  • Az új adatbázis külön böngésző ablakban nyilik meg, ahol külön menűpontból lehet kiválasztani a jelenlegi félév kurzusait, de láthatók a korábbi félév adatai is, valamint a következő két év tervezett kurzusainak listája is olvasható.
  • Az adatbázis használatánál érdemes használni a “Szürés” funkciót. Figyeljünk arra, hogy melyik félév jelenik meg a “Szemeszter” feliratú mezőben. Ha ez a mező üres, akkor minden félév adataiban is kereshetünk.
  • Ha 50-nél több kurzus van egy félévben, akkor több oldalon olvashatók az adatok, és az oldalak között a menűsorban lévő oldalra mutató nyilakkal lehet lapozni, vagy a középen lévő “Oldal” feliratú mezőbe irható be az kivánt oldal sorszáma és az “ugrás” gombra kattintva lehet eljutni a kivánt lapra.
  • A kurzus címére kattintva lehet eljutni a kurzus adatlapjára, ahol a részletes információk olvashatók (ha azt a kurzus vezetője megadta)
  • Egy oktató kurzusaira többféleképen is rátalálhatunk: Kereshetünk az Oktató nevére a bal oldalsó menűben kiválasztva az Oktatók menűpontot, ahol az oktató nevére kattintva eljutunk az oktató adatlapjára, melynek alján olvasható az általa vezetett kurzusok listája. Ha egy kurzus neve többször is előfordul, akkor az a kurzus több félévben is megszervezésre kerül.
  •  Az aktuális félévben vagy a “Vezetők” oszlopban választjuk ki a keresett nevet, és utána a “Szűrés” gombra kattintunk, vagy a kurzus cimében lévő szóra, vagy szó töredékre kereshetünk a “Szűrés” gombbal.
  •  A leirások több sorában is kapcsolatok szerepelhetnek, amire kattintva további információkat szerezhetünk oktatókról, programokról, iskolákról, vagy a kurzusvezető által csatolt dokumentumról, vagy a kurzus honlapjáról.
  •  Az adott félév speciális kurzusaira a “Kód” oszlopba irt “K” (kötelező), “KV” (kötelezően választható) vagy “A” (angol) betükre történő szűréssel találhatunk rá, vagy tanulmányozhatjuk a kötelezően választható kurzusokat összegző táblázatot is.