Kedves Doktorandusz!
Üdvözlünk a Semmelweis Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának (DÖK) oldalán. Az önálló DÖK 2013-ban alakult meg Egyetemünkön, azóta pedig lelkes csapattal törekszik a doktoranduszok és doktorjelöltek minél messzemenőbb segítésére, a doktori képzés fejlesztésére, jobbítására. Alapvető célunk a doktoranduszokat érintő problémák gyors és hosszútávú megoldása. Ezért javasoljuk, hogy bármilyen, Téged érintő problémával fordulj hozzánk bizalommal. Az önkormányzatban minden tudományági doktori iskola (TDI) képviselteti magát, így könnyen elérheted saját iskolád képviselőjét, aki a leginkább segíthet Neked az adott helyzetben. Aktuálisan megválasztott képviselőink listáját és elérhetőségeit ezen a linken találhatod meg.
A DÖK képviselteti magát az TDI-k tanácsaiban, a Doktori Iskola állandó bizottságaiban, az Egyetemi Doktori Tanácsban (EDT), és az Egyetem Szenátusában is – az elmúlt időben jó kapcsolatot alakítottunk ki a Doktori Iskola és az Egyetem vezetésével. Ezáltal gyorsan és eredményesen találunk megoldást szinte minden olyan felmerülő nehéz helyzetre, amely már egy kicsit is kezelhető. Ajánlunk figyelmedbe aktuális oldalunkat hírlevelünkről:
DÖK hírlevél
A DÖK tevékenysége szerteágazó, számos területre kiterjed. A tanév során az alábbi témákkal foglalkoztunk:

  • a Doktori Iskola honlapjának áttekintése és fejlesztéssel;
  • segítettük a féléves tárgykiírások adatainak frissítését és pontosítását;
  • részt vettünk az utazási ösztöndíjak elbírálásában;
  • számos hallgatónak segítettünk egyedi problémák megoldásában;
  • tőlünk telhetően támogattuk a Doktori Iskola és Doktori Titkárság működését;
  • és számos, belső működésünket optimalizáló fejlesztést végeztünk.

Ez csupán az elmúlt egy év tevékenysége – emellett viszont számos ötletünk és tervünk van a jövőre nézve: többek közt egy doktoranduszoknak szóló információs kiadványok szerkesztése.
A DÖK tehát aktívan működik, jelenleg tizenhárom fős választmányunkban még van hely a csatlakozásra. Ezért ha kedvet kaptál ahhoz, hogy egy számos tapasztalatot adó tevékenység részese legyél, jelöltesd magad képviselőnek a közelgő választásunkon! További részletekkel jelentkezünk hamarosan!
Elérhetőségünk: dok@phd.semmelweis-univ.hu
Doktorandusz Önkormányzat, 2017