A 2018/19 tanévre minimum 2 hónapos maximum 3 hónapos Európai Unión belüli szakmai gyakorlatra az Erasmus+ pályázat keretében történő jelentkezési lehetőség.
A pályázat leadásnak határideje 2018. október 31.
Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a mobilitás nem érhet véget 2019. szeptember 30-a után, továbbá, hogy a kiutazás időtartama alatt aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezniük.
Az Erasmus-program a külföldi tanulmányút idejére – a jelen pályázati felhívásban meghatározottak szerint – ösztöndíj támogatást biztosít, amely hozzájárul a hallgatók felmerülő költségeinek fedezéséhez (útiköltség, szállás, ellátás, biztosítás). Pályázatot nyújthatnak be azon hallgatók, akik:
  • a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájában PhD hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek,
  • a 2018/2019. tanév I. félévére beiratkozottak, illetve kijelentik, hogy e félévben nem tanulmányi okok miatt szüneteltetik hallgatói jogviszonyukat,
  • magyar állampolgárok, vagy Magyarország területén menekültként, menedékesként, befogadottként, bevándoroltként, letelepedettként élnek, vagy törvény alapján rendelkeznek a szabad mozgás és tartózkodás jogával,
  • angolul vagy a célország nyelvén legalább középfokú nyelvismerettel rendelkeznek,
  • tanulmányi, tudományos, közéleti tevékenységük kimagasló
Szerződéskötéssel, ösztöndíj támogatással kapcsolatban kérem keressék az Európai Programirodát, melynek ügyfélfogadási ideje: hétfő, szerda 9 és 12 óra között, kedd, csütörtök 13 és 15 óra között, vagy telefonon F. Tóth Katalin intézményi Erasmus koordinátort T: 06 1 4 591 500/558 28.
A pályázatot a Doktori Iskola Hivatalában kell leadni.