Kedves Doktorandusz!
A Doktorandusz Önkormányzat működése éves választáshoz kötött, a 2018/2019-es tanévre szóló választásunkat 2018. szeptember 4. és 21. között tartjuk. A doktoranduszok és a doktorjelöltek, így a Te szavazatod nélkül nem kezdhetjük el munkánkat, megalakulásunkhoz arra feltétlenül szükségünk van.
Az idei választás főbb időpontjai:

  • jelölőidőszak – augusztus 21-31.
  • választás – szeptember 4-21.
  • urnazárás – szeptember 21., 16 óra

A jelölőidőszakot követően a választáson induló jelöltek bemutatkozását közzétesszük a Doktori Iskola honlapján. Fontos célunk, hogy a jelölteket ismerd meg, és terveik, céljaik ismeretében szavazz rájuk. A jelölésről további információkat az alábbiakban találsz.
választás a beiratkozási időszak alatt és az első két oktatási héten zajlik. Ez idő alatt a Doktori Titkárságon is szavazhatsz, de a DÖK tagjai ellátogatnak a nagyobb létszámú kurzusokra is, ahol leadhatod voksodat a saját tudományági doktori iskolád Neked szimpatikus jelöltjére. Ez azért rendkívül fontos, mert elegendő számú szavazat nélkül a DÖK nem alakulhat meg.
A szavazás a kapott szavazócédula leadásával, és a szavazást igazoló jelenléti ív aláírásával érvényes. Fontos, hogy csak saját tudományági doktori iskolád jelöltjeire szavazhatsz.
Elsőévesként a számotokra külön időpontban szervezett év eleji tájékoztatás során is leadhatod voksodat:

  • 2018. szeptember 5-én 9-kor az I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet előadó termében (cím: 1085 Budapest, Üllői út 26.)
  • 2018. szeptember 7-én 9-kor az I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet előadó termében (cím: 1085 Budapest, Üllői út 26.)

A választás eredményéről a NEPTUN rendszeren keresztül kapsz tájékoztatást. Ezt követően bármilyen doktori képzésre vonatkozó kérdéssel kapcsolatban keresd bizalommal a saját tudományági doktori iskolád megválasztott jelöltjét, vagy a DÖK elnökét!
A jelölésről
A doktorandusz önkormányzati tevékenység talán kevésbé látványos, ám annál fontosabb, sokrétű feladat. Része a rendszerfejlesztés, az oktatás jobbítása: nem ritka, hogy egy-egy probléma éveken keresztül keseríti meg doktorandusz-évfolyamok életét, miközben megoldása csupán néhány apró változtatást igényelne. Része a segítés: nem egyszer doktoranduszok egész karrierjét érintő kérdésekben segíthetünk kulcsemberként, támaszként. És része a tanulás: olyan helyzetekbe, kultúrába enged betekintést (egyetemi felsővezetés, oktatáspolitika), amelyből a tanultakat hosszú távon is sikerrel hasznosíthatod.
Az újonnan megalakuló DÖK lehetőségei valóban messzire nyúlnak. A Doktorandusz Önkormányzat az Egyetem legfelsőbb köreiben jelenleg is aktívan képviselteti magát, véleményünk, tevékenységünk és döntéseink ténylegesen meghatározóak Egyetemünk doktoranduszaira nézve.
Mindennek köszönhetően rendelkezésünkre állnak azok az eszközök és kapcsolatok, amelyekkel érdemben segíthetjük, jobbíthatjuk a Semmelweis Egyetem doktoranduszképzését.
Amennyiben szívesen csatlakoznál a DÖK csapatához, jelöltesd magad a választáson! Ehhez írj emailt nekünk a dok@phd.semmelweis-univ.hu címre, benne a személyes adataiddal, egy fényképpel és egy rövid bemutatkozással, amelyet majd közzéteszünk a honlapon (a bemutatkozásban tetszés szerint kitérhetsz motivációidra, korábbi közéleti tapasztalataidra, vagy terveidre, amiket megvalósítanál képviselőként).
Ha további kérdésed van az önkormányzati képviselőséggel, a jelöléssel vagy a választással kapcsolatban, keress minket bizalommal a fenti emailcímen, vagy a DÖK jelenlegi elnökét, dr. Szanyi Szilárdot (+36304081488).
Várunk minden jelöltet!
A választásig további szép nyarat kívánunk:
Doktorandusz Önkormányzat
Leírás nyomtatható verziója