A Semmelweis Egyetem Élettani Intézetében működő MTA-SE „Lendület” Nyirokélettani Kutatócsoport PhD hallgatót keres (kutatócsoport-vezető: Dr. Jakus Zoltán). 

Kutatási téma: A nyirokrendszer fejlődésének és működésének vizsgálata

A kutatási téma keretében a nyirokerek növekedését, a folyamatot irányító molekuláris mechanizmusokat és a nyirokerek működésének élettani és kórélettani szerepét vizsgáljuk. A kutatási téma orvosoknak, biológusoknak és molekuláris biológusoknak javasolt, kifejezetten azoknak, akik az in vivo kísérletes rendszerek és megközelítések iránt érdeklődnek.

Az in vivo orientált kísérleteink transzgénikus technológiák alkalmazására épülnek. Fejlődésbiológiai és funkcionális vizsgálatainkhoz képalkotó, szövettani, molekuláris biológiai és általános labortechnikákat használunk.

A kutatócsoportunk munkáját a Magyar Tudományos Akadémia Lendület programja támogatja a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetében.

Jelentkezés feltétele: orvosok, biológus vagy molekuláris biológus végzettség, angol nyelvtudás

Jelentkezés, érdeklődés: Dr. Jakus Zoltán, kutatócsoport-vezetőnél önéletrajzzal és referenciákkal emailben: jakus.zoltan@med.semmelweis-univ.hu