Az SE Pető András Gyakorló Általános Iskola alsós és felsős tanulói az idei évben is részt vettek április 11-én, a magyar költészet napja alkalmából megrendezett iskolai szavalóversenyen.

A kisebb, nagyobb diákok hetek óta verseket tanultak, s nagy izgalommal készültek a megmérettetésre. Az alsósok három, a felsősök négy kategóriában mérhették össze tudásukat, tehetségüket. A gyerekek kis színes pillangókat kaptak, melyek az elhangzó verseket jelképezték. A szavalást követően a lepkék felkerültek egy parafatáblára, s onnan a képzelet szárnyán elröppentek a nagyvilágba…

A zsűritagok helyzete nem volt könnyű, amíg döntést hoztak, addig a zenehallgatásé és a közös éneklésé volt a főszerep. Az eredményhirdetés közben megható volt látni a gyerekek örömtől csillogó szemét és mosolygó arcát. Miközben a díjakat átadó Mészöly Ágnes írónő kérdéseire válaszolgattak, az oklevelet és jutalomkönyvet már ott szorongatták a kezükben. Külön megemlítendő, hogy az okleveleket, emléklapokat iskolánk tanulóinak alkotásai díszítették.

Eredmények: 

ALSÓS 1. kategória

Tóth András
Figeczki Álmos
Győrffy Titusz
Holics Erika
különdíj: Cser Szabina

FELSŐS 1. kategória

Kolozsi Róbert
Kiss Szabolcs
Mogyoró Natália
Piroska Virág
Farkas Lujza

 ALSÓS 2. kategória

Veres Ádám
Korbács Rebeka
Boncz Patrik
különdíj: Lovászi Róbert
Mészöly Ágnes írónő különdíja: Veres Ádám

 FELSŐS 2. kategória

Cimer Dóri
Soós Bence
Cimer Bálint

 ALSÓS 3. kategória

Beck Nóra
Oláh Vilmos
Smid Richárd
Nagy Sólyom
Nahimi Maryam Míra
különdíj: Simon Zsófia

 FELSŐS 3. kategória

Farkas Blanka
Pető Anna
Böhm Karina

 FELSŐS 4. kategória

Kránitz Csaba
Veszteg Vanessza
Aux Mátyás

Jövőre újra találkozunk a szavalóversenyen!