Témahét programjai

A Digitális témahét keretén belül április 12-én látogattak el hozzánk a Telenor munkatársai, akik a biztonságos internethasználatról tartottak előadást a felső tagozatos diákjaink részére. Az internet hatalmas lehetőségeket nyit meg a gyermekek számára, nem csupán a szórakozásban, de a tanulásban, az információszerzésben és a kapcsolatteremtésben is. Fontosnak tartjuk, hogy a felmerülő lehetséges veszélyekkel is tisztában legyenek a gyermekek. A Telenor munkatársai által tartott interaktív előadás során többek között olyan témák kerültek terítékre, mint a személyes adatokkal való visszaélés, az életkornak nem megfelelő tartalmak, online zaklatás, közösségi hálózatok biztonságos, rendeltetésszerű használata. Ezúton is köszönjük a Telenor csapatának, hogy ellátogattak hozzánk!

Április 10-én, kedden, 15 órakor kezdődött az alsós, IKT szakkörös gyermekek féléves munkáját bemutató, rendhagyó előadás a Gyakorló Általános Iskolában. A gyerekek a saját érdeklődésüknek megfelelő témákat választottak a szakkör kezdetén és a Digitális témahét keretében adták elő a ppt-iket a kíváncsi érdeklődőknek.

Április 9-én a Digitális témahét keretein belül került megrendezésre Fári János IKT-s szakember Robotika előadása, melyen a nyolcadikos és hatodikos tanulóink vettek részt. A bemutatón számos érdekes robottal megismerkedhettek a gyerekek, melyek játékos módon többféle képességet fejlesztenek. Ezúton is szeretnénk megköszönni Fári Jánosnak, hogy lehetővé tette számunkra ezt az igazán interaktív programot, melyet tanulóink nagyon élveztek!