„Tüdőpatológia – szakvizsga előkészítő előadás, nem csak rezidenseknek” címmel tartott rövid kurzust Dr. Khoór András az I.sz.Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetben, augusztus 9-én. Dr. Khoór András a jacksonville-i Mayo Klinika patológiai osztályának vezetője, a tüdőpatológia világszerte elismert szaktekintélye, több éve a Semmelweis Egyetem vendégprofesszora.

 

A nyári szabadság és tomboló hőség ellenére is várakozáson felüli létszámmal voltak jelen aszakvizsgára készülők mellett a pulmonológia területén dolgozó kollégák, s hallgatták végig az előadást, melynek végén számos kérdés is felmerült. Az utóbbi években egyre változó, elsősorban a célzott terápiát szolgáló daganat osztályozás mellett a szintén növekvő tendenciát mutató intersticiális tüdőbetegségek témaköre is különösen érdekelte a hallgatóságot.

 

Dr. Khoór András és a Mayo Klinika patológus kollégái legközelebb 2019 őszén érkeznek intézetükbe, ahol a tavalyi év sikeres Mayo Kurzusának következő állomásán a mellkasi szervek patológiájáról tartanak előadássorozatot.