A Bánóczy Jolán emlékérem és jutalomdíj első kitüntetettje Prof. Dr. Gera István

A Magyar Fogorvosok Egyesületének Elnöksége a hazai fogorvostudomány nemzetközileg elismert művelője, a szakmai élet kiemelkedő alakja, a Magyar Fogorvosok Egyesülete volt elnöke, professzor dr. Bánóczy Jolán tiszteletére és példájának követésére egyhangú akarattal kinyilvánított határozatával „Bánóczy Jolán emlékérem és jutalomdíj”-at alapított 2017-ben.

A „Jutalomdíj” célja a Magyar Fogorvosok Egyesülete olyan tagjának elismerése, aki az MFE, a hazai fogorvoslás nemzetközi elismertségéért tudományos munkájával és szakmapolitikai, szervezői tevékenyégével kiemelkedő munkát végzett. A díjazott személy mind tudományos, mind szakmai, mind erkölcsi példaként szolgálhat a jövő fogorvos nemzedékeknek.

A Bánóczy Jolán emlékérem és jutalomdíj először 2017 májusában, a Szegeden megtartott Perspektívák a Paro-implantológiában és a Komprehenzív Fogászatban konferencián került átadásra. A „Jutalomdíj” egy csodálatos, Bánóczy professzor asszony arcképét ábrázoló bronz plakett képében került átadásra, mely Fazekas Adrienn keze munkáját dicséri. (Forrás: Magyar Fogorvosok Egyesülete)

Teljes cikk