Betűméret: A A A

Nemzeti Tehetség Program

emmi logo 1

fszk logo text

Ismét, immár harmadik alkalommal került megrendezésre Főiskolánk gyakorló Általános Iskolájában az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott, egy tanévet átfogó „Fiatal felnőtt tehetségek társadalmi felelősség vállalási programja a Petőben” c. program.

Az előző alkalommal a gyerekek nézői voltak az improvizációknak, azonban eljött az idő, hogy ők is próbára tegyék kreativitásukat.
A próba nagyszerűen sikerült, a gyerekek bátran, lelkesen vettek részt a különféle improvizációs gyakorlatokban: a képek ismételten magukért beszélnek!

 

Nemzeti tehetségprogram keretében: Tehetségazonosítás és tehetségfejlesztő műhely a sajátos nevelési igényű gyermekek számára a Petőben
címmel indult szeptemberben 60 órás tehetségfejlesztő program iskolánkban. 15 gyerek részvételével

Szeptembertől működik a Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskolájában a tehetségazonosító-tehetségfejlesztő műhely. 15 tanulónk vesz részt a programban. Cél a tehetségfejlesztés, tehetségazonosítás, az önismereti kiteljesedésre, a személyiségfejlesztés. A biztonságos, támogató környezetben az egyedi, és kreatív kifejezésmódok támogatásával kipróbálhatnak szemléletüknek megfelelő képzőművészeti, megjelenítési módokat a gyerekek. Különböző technikák kipróbálásával, személyiségüknek megfelelő megoldásmódokkal, anyagokkal és eszközökkel segítjük őket, hogy megtalálják egyéni alkotási stílusukat.
A “Tehetséggondozó műhely” megvalósítása akadálymentes környezetben, mozgásállapotoknak megfelelő eszközparkkal történik.
A programban 3 konduktor vesz részt: Tóth Kálmánné, Danczákné Csongrádi Magdolna.
Programvezető: Vadász Zsuzsanna. Megvalósításban önkéntes segítők segítenek.
A program a Nemzeti tehetségprogram részeként, annak támogatásával valósul meg.