Betűméret: A A A

Eszközfejlesztés a BME-vel

Eszközfejlesztés a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel

A Pető-módszer kitalálója, Dr. Pető András kora egyik kiemelkedő fejlesztője volt, így az általa megkezdett innovációs munka folytatása – a kor elvárásainak megfelelve – elengedhetetlen a XXI. században is.

A Konduktív Pedagógiai és Mozgássérülteket Segítő Eszközfejlesztési és Oltalmi projekttel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pető András Főiskola a Pető-módszerrel végzett mozgásfejlesztéshez szükséges speciális eszközök újra tervezését végzi. Célunk, hogy a gyermekek és felnőttek habilitációját, rehabilitációját segítsük, mindennapjaikat kényelmesebbé, élhetővé tegyük.

A projekt során a kiválasztott eszközöket a Pető András Főiskola szakemberei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának végzős hallgatóival és oktatóival közösen tervezik. Az együttműködés a hallgatók diploma munkájának alapjául szolgálnak. Az elkészült tervekből a legalkalmasabbakat a két felsőoktatási intézmény közösen helyezi védjegyoltalom alá.Az együttműködéssel teret kívánunk adni a két Intézmény tudományos és oktatási együttműködésének, továbbá a hosszú távú tudástranszfert eredményesen biztosítani a jövő hallgatói számára is.

2016. május végén zárult a 14 hétig tartó közös munka, melynek során a BME harmadéves ipari termék és formatervező szakos hallgatói a Pető András Főiskola szakembereivel 20 eszközjavaslatot mutatott be. Ezek közül 9-et jogi formaoltalomra alkalmasnak tartott a BME és PAF szakembereiből álló zsűri, az együttműködés eredményeit pedig a IX. Világkonferencián 2016 decemberében tesszük közzé.