Betűméret: A A A

Pedagógiai Intézet Hírlevél

 

A Pető András Főiskola Pedagógiai Intézet munkatársai Huszárné Mikla Ildikó és Mátyásiné Kiss Ágnes pedagógiai  szakértők 2015. október 16-án részt vettek a Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola és Gimnáziumban  megrendezett „Egészség napon”.

 Az igazgató Hamar Mária kérésére vettünk részt az évente megrendezésre kerülő Semmelweis napon. A diákok 4 tanórán,  csoportokba szerveződve forgószínpad szerűen vettek részt az egyes tantermekben meghirdetett programokon. A meghívott  előadók közt voltak orvosok, gyógytornászok, akik különböző témákban tartottak előadásokat.

A Pető András Főiskoláról a konduktív nevelés rendszeréről, a konduktori hivatásról a résztvevők meghallgatták a Főiskola  Pedagógiai Intézetéből felkért pedagógiai szakértők előadásait. A „Pető Intézetet bemutató” filmet is megtekinthették a diákok.

A 45 perces blokkokban jutott idő a kérdések megválaszolására, melyek elsősorban a főiskolai képzésre, a felvételi eljárásra  vonatkoztak.

A négy azonos tájékoztatón körülbelül 94 tanuló vett részt. Ők 9., 11., 12. és 13. évfolyamot végző tanulók, akik a nyelvi  előkészítő-, a mentálhigiénés és az egészségügyi tagozatos osztályokba járnak.

A helyi pedagógusok közvetlen segítőkészsége, a nap szervezettsége is hozzájárult a diákok pozitív visszajelzéseihez.

 Összegzés: A résztvevők kiemelt színvonalúra minősítették a programot. Az elégedettségi kérdőívet a résztvevők több mint  fele 54 személy  (diák, pedagógus) töltötte ki.

Az elégedettségi kérdőív kiértékelése itt tekinthető meg!