Inspiráló színekkel és teljes felújítással segítette a Pető András Kar Gyakorló Általános Iskolájának megújulását a PPG Trilak. A több hétig tartó teljes belső festés és mázolás mellett nemcsak az intézet közösségi terei újulnak meg, ugyanis rengeteg helyiség kap hamarosan tisztasági festést, megújulnak a falak, új színbe öltöznek az ajtók.

 

A felújítás során a PPG anyavállalatának és a cég magyarországi leányvállalatának, a PPG Trilak Kft.-nek a közös összefogásával újult meg a Pető András Kar Villányi úti intézménye, melynek során a teljes épület felújításra kerül az új tanévre.

A Colorful Communities® kezdeményezés keretében a PPG Trilak dolgozói február és április egy-egy napján az épület két emeletének közösségi tereit festették ki vidám és inspiráló színekkel. A lelkes csapat egész folyosókat beborító falgrafikák formájában valódi mesevilágot varázsolt az intézménybe.

A PPG Trilak önkéntes csapata a Colorful Communities® kezdeményezés keretében minden évben kiválaszt egy olyan intézményt, ahol alkotásaikkal mosolyt csalhatnak az emberek arcára. Idén tehát úgy döntöttek, hogy a Pető Intézet Villányi úti épületében élő diákok életébe csempésznek egy kis vidámságot, illetve az egész épületet felújítják. A lelkes festőcsapat tagjaként mind a két alkalommal ecsetet ragadott Miavecz István, a PPG Trilak ügyvezető igazgatója is.

A PPG Trilak évek óta élen jár a társadalmi felelősségvállalásban. 2016-ban a fővárosi Jahn Ferenc kórház 9. emeleti szülészetét újítottuk meg, rá egy évre pedig saját forrásból az Országos Mentőszolgálat Markó utcai központi pihenőrészlegét, míg tavaly önkénteseinkkel a Miskolci Autista Alapítvány otthonában élő fiatalok művészetterápiás foglalkozásainak is helyet adó étkezőjét varázsoltuk szebbé autizmusbarát színekkel. Idén azért választottuk a Pető András Kar Villányi úti épületét, mert az itt folyó tanuláshoz és fejlesztéshez elengedhetetlennek tartjuk a kreativitásra ösztönző környezetet. Tudtuk, hogy az intézet dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a diákokat inspiráló környezetben oktassák, ezért úgy döntöttünk, hogy két folyosót mesebeli falfestményekkel teszünk hangulatosabbá, amivel reményeink szerint támogatni tudjuk a szakemberek áldozatos munkáját, és a színes rajzok hozzájárulnak majd a gyermekek fejlesztéséhez – mondta Miavecz István

A Pető András Kar általános iskolájának kis és nagy lakói az iskolaszünetből visszatérve bizonyára nagy örömmel fogadják majd, hogy a közösségi terek falairól a repedések, a beázásoktól sárga színű falak miként váltak ismét hófehérré, a folyosók falain pedig már megelevenedett egy valódi mesevilág: a falakra többek között mosolygó nap, vidám bálna, a messzeségbe repülő hőlégballon és egy világítótorony is került. És milyen hatással van ez rájuk? Az itt dolgozó konduktorok szerint a gyerekkor egyik legfontosabb jellemzője a határtalan képzelet, amit különféle módszerekkel fejleszthet a pedagógus. Az egyik ilyen módszer a mesélés, illetve a mesék közös elemzése és kitalálása. A gyerekek eközben elemzik a hallottakat, új szavakat tanulnak, döntéseket hoznak, valamint a mesélés segít számukra feldolgozni a mindennapok történéseit.

Miután a PPG Trilak önkéntesei elkészültek a festményekkel, örömmel látták és hallották, ahogy a gyerekek azonnal történeteket alkottak a falakon megrajzolt jelenetek köré. A képek így nem csak az iskola, hanem a tanulók képzeletének részévé is váltak.

Time Agency / PPG Trilak