Befejeződött a Pető András Kar Gyakorló Általános Iskolája és Kollégiumában a „Sporttehetségek komplex személyiségfejlesztése” című program.

A Nemzeti Tehetség Program keretében elnyert pályázat megvalósításában 10 tanuló vett részt. A program megvalósítása 2017. október 1. – 2018. május 31. tartott, összesen 60 órában. A program során pszichológus és konduktor vezetésével a gyerekek személyiségfejlesztő, önismereti, önérvényesítő foglalkozásokon vettek részt az iskolában, valamint edzésmódszerekkel ismerkedtek meg, példakép–találkozón beszélgethetek mozgássérült sportolókkal, és új sportágakkal is megismerkedhettek.

A program megvalósítása során a gyermekeken kívül a szülők is meghívásra kerültek 3 alkalommal, melyeken a szervezők a szülőknek próbáltak tájékoztatást nyújtani, hogy hogyan tudják hatékonyabban támogatni kettős különlegességű gyermeküket. Az iskola a következő évben – sikeres pályázat esetén –– újabb 10 gyereket szeretne bevonni a programba, valamint az egyéb területen tehetséget mutató gyerekek számára is szervezni kíván hasonló komplex személyiségfejlesztő foglalkozásokat.

Vissi Tímea

Galéria

10kép