Betűméret: A A A

Egészségtudományi Kar

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán a hallgatók olyan tudást, általános és szakmai műveltséget szereznek, amellyel bizton megállják helyüket itthon és a világban bárhol.

Jelenleg az alapképzés, mesterképzés  és szakirányú továbbképzés összesen  21 szakán/szakirányán 134 oktató és számos neves óraadó tanár közreműködésével több, mint 3000 hallgató tanul. 

Képzési rendszerünk úgy épül fel, hogy a hallgatóknak széles választási lehetőséget biztosít tervezett egyéni életkarrierjük megalapozásához, támogatja a végzettek egész életen át tartó tanulását, önképzését, át- és továbbképzését. Az aktuális új egészségügyi ismeretek elsajátításához a posztgraduális, szakirányú képzések és továbbképzések széles választékát kínáljuk.

Az ETK kiterjedt nemzetközi kapcsolatai Európában, Ázsiában és Amerikában, a külföldi továbbképzések, az ERASMUS program, és a partneregyetemek révén a hallgatóknak lehetőségük van nemzetközi tapasztalatszerzésre is.

A kar modern technikával felszerelt tantermei, előadótermei, szakmai laboratóriumai és könyvtára ösztönző tanulási környezetet jelentenek a hallgatóknak.

Tovább a kar honlapjára

A kar intézetei:

Alkalmazott Egészségtudományi Intézet
Ápolástan Tanszék
Fizioterápiai Tanszék
Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék
Oxiológia és Sürgősségi Ellátás Tanszék

Egészségfejlesztési és Klinikai Módszertani Intézet
Családgondozási Módszertani Tanszék
Epidemiológiai Tanszék
Egészségtudományi Klinikai Tanszék

Egészségügyi Diagnosztikai Intézet
Szemészeti Klinikai Ismeretek Tanszék
Képalkotó Diagnosztikai Analitikus és Orvostechnikai Tanszék

Alapozó Egészségtudományi Intézet
Alkalmazott Pszichológia Tanszék
Addiktológiai Tanszék
Morfológiai és Fiziológiai Tanszék
Társadalomtudományi Tanszék