Betűméret: A A A

Magas rangú kitüntetést kapott Dr. Szilvási István az Európai Nukleáris Medicina Szövetségtől

Az Európai Nukleáris Medicina Szövetség (European Association of Nuclear Medicine, EANM) legmagasabb rangú kitüntetését kapta meg Dr. Szilvási István, a Semmelweis Egyetem Nukleáris Medicina Tanszékének munkatársa, az egyetem Nukleáris Medicina Grémiumának elnöke. Az Honorary Membership kitüntetés adományozásáról az EANM vezetőségének javaslatára a szervezet közgyűlése hozott döntést. Az elismerést az október közepén Göteborgban tartott EANM kongresszus záróünnepségén adták át.

A 2006-ban alapított elismerést olyan személyek kaphatják meg, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a nukleáris medicinában és eredményeikkel nagy szolgálatot tettek a szövetségnek. A díjjal Dr. Szilvási István húsz éven át végzett munkáját ismerték el.

Dr. Szilvási István elmondta, húsz éven át szervezte az ESNM szemináriumait a közép-kelet-európai országok fiatal nukleáris medicina szakorvosainak. Javaslatára az első ilyen eseményt 1994-ben Budapesten tartották. Ezt követően 1998-ig tizenegy rendezvény szervezésében vett részt, majd 1998-tól (előbb dékánként, majd 2001-től 2013-ig dékánhelyettesként) további 44 szemináriumot rendezett, Közép-Kelet-Európa 12 országának 17 városában.

Alkalmanként 50-60 – a környező országokból jövő – fiatal szakorvos kapott két teljes napos, intenzív, vizsgával záruló továbbképzést a nukleáris medicina különböző területeinek legjobb európai szakértőitől. Dr. Szilvási István kiemelte, elérte, hogy a fiatalok a szállásra és az ellátásra támogatást kapjanak az EANM-től. A szemináriumok erősítették a különböző országok fiatal szakembereinek személyes kapcsolatait is, ma már számos egykori résztvevő saját országának vezető szakembere lett.

Dr. Szilvási István azt mondja, nagy kedvvel és energiával végezte ezt a munkát, mivel kiemelten fontosnak tartja, hogy azoknak az Európa szegényebb részén élő fiatal nukleáris medicina szakorvosoknak is gyarapodhasson a tudása, akik anyagi okokból nem könnyen juthattak el a fejlett nyugat-európai országok kongresszusaira.

Forrás: Semmelweis Hírek

Kategória: Hírek | A közvetlen link.