Közös szándéknyilatkozatot írt alá a Semmelweis Egyetem Pető András Kara (PAK), valamint a mexikói családsegítő szolgálat (DIF) a konduktív pedagógiai módszer minél szélesebb körben történő meghonosításáról Mexikóban. Idén februárban kezdődtek meg a tárgyalások a szakmai együttműködés lehetőségeiről a két intézmény vezetői között.

Dr. Zsebe Andrea, a PAK dékánja, valamint Daróczy Eszter, a kar nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője a szakmai együttműködés gyakorlati lehetőségeit vizsgálták meg a konduktív fejlesztésnek több mint tíz éve otthont adó Con Nosotros Centrumban. A felek megállapodtak abban, hogy a kar rendszeresen delegál konduktorokat a mexikói intézményben folyó konduktív fejlesztés szakmai felügyeletéhez, valamint a program megújítása érdekében. A cél, hogy a gyermekkorú ellátottak mellett a szerzett idegrendszeri sérüléssel élő felnőtt betegek is részesülhessenek a pedagógiai fejlesztésben, a tervek szerint a jelenlegi centrum mellett további 32 helyszínen.   

Látogatása során Dr. Zsebe Andrea találkozott a cuernavacai Emiliano Zapata Műszaki Egyetem vezetőivel; az egyeztetés során körvonalazták a két intézmény közötti szakemberképzés, átoktatás és hallgatócsere lehetőségeit.

Vona Zsófia
Fotó: Magyarország Nagykövetsége, Mexikóváros

Galéria

7kép