Amerikai-magyar hallgatói találkozót rendeztek  a Népegészségtani Intézetben. A University of Alabama 12 fős hallgatói csoportja  azzal a céllal érkezett Európába, hogy tanulmányozzák a sajátjuktól eltérő egészségügyi rendszereket, a kulturális, történelmi, gazdasági és politikai hatásokat. A „minikonferencián” a két egyetem hallgatói  megosztották egymással tapasztalataikat, és bővíthették tudásukat.

A látogatást a külföldi tanulmányutakkal foglalkozó nemzetközi szervezet, a CEPA (Cultural and Educational Programs Abroad) Foundation kezdeményezte. A University of Alabama (Huntsville) hallgatói küldöttségében elsősorban diplomás ápoló diákok érkeztek az intézetbe, de voltak közöttük fizioterápiát és biológiát valamint fogorvostudományt tanuló hallgatók is.

Dr. Horváth Ildikó mb. intézetigazgató köszöntője után a külföldi hallgatók megnézték a Nagyvárad téri Elméleti Tömb oktatási helyiségeit, valamint az intézet első igazgatója, Fodor József emlékére berendezett korhű szobát. Ezt követően Dr. Balázs Péter főiskolai tanár  tartott előadást a magyar egészségügyi rendszer felépítéséről és finanszírozásáról, majd TDK-hallgatók adtak képet az intézeti tudományos munkáról Dr. Terebessy András egyetemi adjunktus vezetésével.

A találkozó végére kötetlen hallgatói eszmecsere alakult ki, ahol szó esett a két egyetem hasonlóságairól, illetve különbségeiről is. Dr. Horváth Ildikó reményét fejezte ki, hogy a látogatóba érkezett diákok és vezető tanáruk, Marlena Primeau jó benyomást szereztek a Semmelweis Egyetemről és Magyarországról, amely akár egy későbbi együttműködés alapját is eredményezheti.

Forrás, fotó: Népegészségtani Intézet