Húszfős delegáció képviselte a Semmelweis Egyetemet a moszkvai People’s Friendship University of Russia (PFUR) által idén hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi konferencián. A magyar küldöttségben az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar és a Gyógyszerésztudományi Kar diákjai kaptak helyet. A hallgatók eredményesen szerepeltek, a semmelweises diákok fele díjat kapott.

Parázs Nóra (1)A csoportot Dr. Törő Klára, az Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet docense kísérte, aki vendégelőadóként és társelnökként vett részt a konferencián, amelyen a poszter szekció mellett a PFUR diákjai és más külföldi egyetemek hallgatói angol nyelven tartottak prezentációkat összesen hét szekcióban. Emellett gyakorlati versenyen is összemérhették a diákok a tudásukat: fogászat, sebészet és gyógyszerészet témakörökben.

A konferencia nyitóünnepélyén az orosz partneregyetem rektora és az orvostudományi kar dékánja köszöntötte a hallgatókat. Az egyes szekciók során a résztvevők megvitatták szakmai nézeteiket, véleményüket, miközben új szakmai kapcsolatok is kialakultak.

Eredmények:
Poszter – Csányi Csilla (II. hely); Általános orvostudomány I. – Dr. Lékó András (I. hely), Móré Dorottya (II. hely); Általános orvostudomány II. – Nagy Attila (I. hely);  Hobot Eszter (II. hely), Rácz Frigyes (III. hely); Kardiológia és szívsebészet – Tokodi Márton (I. hely), Onódi Zsófia (I. hely), Horváth Beáta (II. hely), Makkos András (III. hely); Fogászat – Kesjár Katinka (I. hely); Általános sebészet – Hörcsik Dorottya (I. hely); Urológia – Keszthelyi Márton (I. hely)

Pogrányi Péter

Forrás: Gonda Judit
Fotó: Keszthelyi Márton