Nemzetközi stratégiánk egyik alapeleme az egyetem felsővezetése által megfogalmazott cél: a legjobb 100 felsőoktatási intézmény közé pozicionálni egyetemünket a felsőoktatási intézményeket osztályozó és rangsoroló nemzetközi ranglistákban. Ehhez elengedhetetlen, hogy tovább fejlesszük nemzetközi kapcsolatainkat is, növeljük a Semmelweis Egyetem nemzetközi láthatóságát és erősítsük vezetőszerepünket Közép-Kelet-Európában és azon túl egyetemünk hármas küldetésének megfelelően az oktatás, kutatás és betegellátás területein egyaránt.

A kapcsolatok minőségét a partnerek minősége és a megvalósított projektek szakmai tartalma adják, ezért törekszünk világosan megfogalmazott célok mentén a fenti feltételeket biztosító partnerségek kialakítására és fejlesztésére. 

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának küldetése, hogy a meglévő külföldi kapcsolatok ápolása mellett aktívan járuljon hozzá új kapcsolatok kialakítása révén Egyetemünk nemzetközi versenyképességének és hírnevének minél magasabb szintre emeléséhez.

Dr. Pop Marcel
Igazgató