A japán Showa Egyetem négyfős delegációja látogatott az egyetemre, hogy a két intézmény közötti együttműködési lehetőségekről tárgyaljanak. A találkozó során a kölcsönös bemutatkozáson túl az oktatási és kutatási együttműködésekre is kitértek.  

Dr. Merkely Béla rektor röviden bemutatta a Semmelweis Egyetemet, valamint az Általános Orvostudományi, a Gyógyszerésztudományi, a Fogorvostudományi és az Egészségtudományi Kart; ezen karok találhatók meg a japán szakegyetememen is. Ezután dr. Tadashi Hisamitsu, a Showa Egyetem elnöke beszélt az intézményükről, amely tavaly ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját. Mint azt elmondta, az egyetemhez nyolc kórház, valamint egy klinika tartozik, melyek Tokió és Yokohama területén helyezkednek el. A Showa Egyetem világszerte az egyik legkimagaslóbb hallgató-oktató aránnyal rendelkezik, a Times Higher Education szerint a világon a 6. helyen áll ebből a szempontból. Az egyetemnek négy testvérintézménye van, valamint 23 intézménnyel van cseremegállapodása – ismertették. Az elnök kitért arra, hogy a nemzetköziesedés egyre inkább fókuszba került a Showa Egyetemen, és rendkívül fontosnak tartják, hogy minél több országban tudjanak új együttműködéseket kialakítani, így Magyarországon is.

Galéria

4kép

Ezt követően a felek összehasonlították az országaikban folyó képzéseket, kitérve a felvételi és záróvizsgákra, valamint a különböző képzések hosszára is. A találkozó az Elméleti Orvostudományi Központban zárult, ahol dr. Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar dékánja mutatta be az épületet és az ott folyó képzést.

A delegációt dr. Mernyei Mária, Japánban élő magyar patológus kísérte. A Showa Egyetemet dr. Tadashi Hisamitsu, az egyetem elnöke, dr. Takashi Miyazaki, az egyetem alelnöke és nemzetközi igazgatója, dr. Miyuki Hashimoto nemzetközi igazgatóhelyettes és dr. Miki Izumi, az orvostudományi kar professzora képviselte. A Semmelweis Egyetem részéről dr. Merkely Béla rektor, dr. Zelkó Romána, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja, dr. Kellermayer Miklós, az Általános Orvostudományi Kar dékánja, dr. Nagy Zoltán Zsolt, az Egészségtudományi Kar dékánja, dr. Gerber Gábor, a Fogorvostudományi Kar dékánja, dr. Pop Marcel, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője, Czétényi Tünde, nemzetközi ügyekért felelős rektori megbízott és Módos Diána, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának ügyvivő szakértője fogadták a delegációt.

Fotó és forrás: Módos Diána, Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.