Betűméret: A A A

Szakorvosképzés

Kedves Szakorvos jelölt!
A „22/2012. (IX. 14.) számú, az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítés megszerzéséről” szóló Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kiadott rendelet előírja a sebészet, érsebészet, szívsebészet, plasztikai és égés-sebészet, mellkassebészet, idegsebészet, gyereksebészet, urológia, szülészet-nőgyógyászat és ortopédia-traumatológia 24 hónapos törzsképzési programban résztvevő rezidensek számára a kötelező 1 hónapos sebészeti skill tréning tanfolyam teljesítését.

Jelentkezés:
A képzésben érintett szakorvosjelöltek egyéni kiértesítését, a tanfolyamra való jelentkezés ügyintézését a Semmelweis Egyetem ÁOK Dékáni Hivatal Szakképzési Csoportja végzi.
Honlap: http://semmelweis.hu/aok/dekani-hivatal/elerhetoseg-munkatarsak
Ügyfélkapu: http://semmelweis.hu/aok/idopont-foglalas/
Ügyintéző: Bella Anita (06-1-459-1500/55200; bella.anita@med.semmelweis-univ.hu)
Program: LINK

2018 őszén két alkalommal indítunk „1 hónapos Sebészeti Skill Tréning” kötelező tanfolyamot a Semmelweis Egyetem, ÁOK, Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézetében. Mindkét tanfolyam 1-1 hónapos, melyeket 2×2 hetes bontásban fogunk megtartani. Az egyes tanfolyamokra 20-20 főt tudunk fogadni. A tanfolyamok között átjárás nem lehetséges. Kérjük, hogy csak az adja le jelentkezését, aki biztosan részt tud venni a képzésen. Felhívjuk a figyelmüket, ha valaki bejelentkezik, de nem jön el a kurzusra, vagy ha hiányzása a megengedett számot meghaladja, akkor javasoljuk, hogy a tanfolyamot a továbbiakban egy másik képzőhelyen végezze el. A jelentkezések lezárulta után részletes információs levelet fogunk küldeni a résztvevőknek.

I. Tanfolyam:

Kizárólag törzsképzési idejüket töltő szakorvosjelölteknek

Ideje: 2018. szeptember 3-14.

Helye: az intézet budapesti székhelye

Ideje: 2018. október 1-12.

Helye: az intézet herceghalmi telephelye

II. Tanfolyam

Kizárólag szakgyakorlati idejüket töltő szakorvosjelölteknek

Ideje: 2018. szeptember 17-28.

Helye: az intézet budapesti székhelye

Ideje: 2018. október 15-26.

Helye: az intézet herceghalmi telephelye

A tanfolyamok pontos helyszínei:
*Semmelweis Egyetem, Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézet (SE KSMI)
Nagyvárad téri Elméleti Tömb (NET) 14. emelet, 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.
*SE KSMI „George Berci” Sebészeti Gyakorló és Kutató Laboratórium,
2053 Herceghalom, Gesztenyés út 1.

Gyakran ismételt kérdések
• Várandós nők számára veszélyes –e a kurzus?
A tanfolyam jelentős része állatműtőben zajlik, melynél a humán műtőben megszokott biológiai (fertőzésveszély) és kémiai (altató gázok) és egyéb (allergének: patkányszőr) veszélyforrásokkal kell számolni. Ezért terhes nőknek nem javasoljuk a tanfolyamon való részvételt. Természetesen mindenki saját felelősségére kell eldöntenie, hogy állapotosan is vállalja -e a részvételt.

• Van-e szálláslehetőség a tanfolyam közelében?
Herceghalmon a tanfolyam helyszínéhez nagyon közel található a Nimród panzió és a Hotel Abacus. A szállás szervezése egyénileg lehetséges.
Honlapok: www.nimrodfogado.hu www.abacushotel.hu

• A kurzusok között lehet-e átjelentkezni? Növelik -e a létszámot az egyes tanfolyamokon?
A tanfolyam teljes egészében kiscsoportos, gyakorlatorientált oktatási forma, ahol a férőhelyek száma limitált. Ezt a létszámot nem tudjuk növelni, az egyes kurzusok között nem tudjuk le és feljelentkeztetni a résztvevőket. Így kérjük, hogy ilyen jellegű kérésekkel ne keressék az intézet munkatársait.

• Van -e a tanfolyam részvevőinek szervezett kiutaztatása Herceghalomra?
A tanfolyam helyszínére való kijutást egyénileg kell a résztvevőknek megszervezniük.