Ingyenes, népegészségügyi tematikájú egészségmegőrzési programokkal ünnepeli alapításának 250. évfordulóját a Semmelweis Egyetem. 2019 szeptembere és 2020 júniusa között összesen tíz alkalommal várják a Semmelweis Egészség Napok szervezői a nagyközönséget az interaktív, szűréseket, bemutatókat, prevenciós előadásokat tartalmazó programsorozatra. A pénteki, illetve szombati alkalmakon az érdeklődők a kulisszák mögé is bepillanthatnak, a többi között tárlatvezetésen vehetnek részt a mintegy 250 éve működő Anatómiai Intézet múzeumában, de olyan – máskor kizárólag a szakma számára elérhető – helyszínek is megnyílnak előttük, mint a klinikák műtői, az igazságügyi orvosszakértők munkahelye, vagy a rektori iroda.

Helyszín: Anatómiai Múzeum, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 58.
Időpont: 2019. 08. 29. (csütörtök) 13:00

A sajtótájékoztató programja:
13:00 – 13.05 Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora: a Semmelweis Egészség Napok és a jubileumi év

13:05- 13.10 Dr. Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója: Az első program, a szeptemberi Mentálhigiénés nap bemutatása
…….
13:10 – 14.00 Komplex állapotfelmérés az újságíróknak: vércukor, vérnyomás, koleszterinszint mérés, testösszetétel analizálás InBody készülékkel, dietetikai tanácsadás.

Kérjük, részvételi szándékukat és a szűrésen való részvételi igényüket  augusztus 28-án 10 óráig a hirek@semmelweis-univ.hu címen jelezzék!

A sajtótájékoztatót követően interjúk és vágóképek készíthetők az Anatómiai Múzeumban. További információt ugyanezen a címen kérhetnek.