Az endometriózis kórképek korai, gyors és minden eddiginél pontosabb diagnózisát, valamint a magzatvizsgálatok kritikus 12 és 18 hetes vizsgálatát segíti a Semmelweis Egyetemen most üzembe helyezett legújabb fejlesztésű ultrahang készülék. A berendezést a Samsung hivatalos magyar képviselete, a Sonarmed Kft. időszakosan megújuló, tartós kihelyezés formájában, ingyenesen biztosítja a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikának.

Az endometriózis 95 százalékban a termékeny életkorban lévő nők betegsége, idehaza mintegy 200 ezer 15 és 39 év közötti nőt érint. Minden második-harmadik meddő nőt ezzel a jóindulatú elváltozással is kezelnek. A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján évente 12 ezer ultrahangvizsgálatot végeznek, a klinikán átlagosan több mint 4000 várandós és 250 endometriózistól szenvedő páciens fordul meg ez idő alatt. A klinikára telepített készülék az endometriózis komplexebb eseteinek vizsgálatán túl a 12. és 18. terhességi héten végzett magzati ultrahangvizsgálatokban, valamint a nemzetközi, klinikai kutatások és az oktatás területén játszik majd fontos szerepet.

Időpont: 2019. április 8. (hétfő), 12 óra

Helyszín: Semmelweis Egyetem, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Üllői úti részleg, konzultációs terem (Budapest, Üllői út 78/A, mozgólépcső után a 3. szint)

Program

  • Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora – A készülék szerepe az oktatásban
  • Dr. Ács Nándor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója – A berendezés szerepe a diagnózisban
  • Giay László, ügyvezető igazgató, Sonarmed Kft. – Miért a Semmelweis Egyetemre telepítették a TOP ultrahangot
  • Sipos Antal, projektvezető, Sonarmed Kft. – A készülék bemutatása
  • A készülék bemutatása terhesvizsgálat közben. A vizsgálatot vezeti: Dr. Demendi Csaba, egyetemi adjunktus

Regisztráció: 2019. április 8. reggel 9 óráig a hirek@semmelweis-univ.hu címen. További információ Haszon-Nagy Zsófiától kérhető a 06/302696302-es telefonszámon.