Betűméret: A A A

MEGHÍVÓ –Sir George Radda ismét Budapesten

Az orvosi MRI magyar származású úttörője, Sir George Radda március 22-én ismét a Semmelweis Egyetemre látogat, hogy ott hallgatóknak és végzett orvosoknak tartson előadást. A kémikus professzort a legjelentősebb tudománypolitikusok között tartják számon, 2011-ben megkapta az egyetem legrangosabb tudományos díját, a Semmelweis Budapest Awardot. Előadásának címe: „The Metabolic Basis of Human Diseases: New Insights through Molecular Imaging”

Sir George Radda 2004-es nyugdíjazásáig a brit kutatásetikai tanács igazgatója volt, emellett egy szingapúri központú tudományos ügynökség, az ASTAR orvosbiológiai kutató tanácsának elnöki feladatait is ellátta. Budapesti előadásán ezúttal a molekuláris képalkotás fejlődéséről, eredményeiről számol be, majd részt vesz egy vitafórumon, ahol a többi között a tudósok társadalmi felelősségvállalásáról, az egyetemi és a magánszféra együttműködéséről, valamint a tudományos kutatások mecenatúrájáról lesz szó.

Időpont: 2017. március 22. szerda 14 óra
Helyszín: Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központ, 1094 Tűzoltó utca 37-47., Hevesy György előadóterem

Program:
14.00- 14.50 Sir George Radda előadása
15.00-16.00 Vitafórum

Részvételi szándékukat a hirek@semmelweis-univ.hu címen jelezhetik. További információ a 06 30 269 6302-es telefonszámon kérhető.

Kategória: Cikkek | A közvetlen link.