60 millió forintot adományozott az Avon Magyarország a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikájának, amely a legkorszerűbb diagnosztikai követelményeknek is megfelelő mammográfiás készüléket vásárol a pénzből. A felajánlás azért is nagy jelentőségű, mert a korai felismerés nagymértékben javítja a betegek kilátásait, a diagnózis első lépése pedig a mammográfia. Jelenleg évente 2000 halálos áldozata van a betegségnek Magyarországon, ám ha rendszeresen járnának szűrésre a nők, illetve végeznék az önvizsgálatot, akár a harmadával is csökkenhetne ez a szám.

Az adományból vásárolandó mammográfiás készülék teljes mértékben megfelel a modern diagnosztikai követelményeknek, és lehetővé teszi, hogy magas technikai és szakmai színvonalon végezhessék a szűréseket a Radiológiai Klinikán. A felvételt készítő digitális panel magassága állítható, a képek gyorsan elkészülnek, ezáltal kényelmesebbé válik a vizsgálat. A felhasználóbarát, érintőképernyős vezérlőpult az asszisztensek munkáját segíti, a bar kód leolvasóval pedig könnyebbé válik a betegazonosítás.  

„Hálásak vagyunk az Avonnak ezért a nagy értékű diagnosztikai eszközért, amely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy még több nőnek tudjunk segíteni a betegség korai szakaszban történő felismerésében” – mondta Dr. Bérczi Viktor, a Semmelweis Egyetem Radiológiai Klinikájának igazgatója az átadó ünnepségen.

„Az emlőrák egyike a nőket érintő leggyakoribb daganatos betegségeknek világszerte, ezért az Avon kiemelt céljának tartja, hogy felhívja a nők figyelmét a szűrővizsgálatok és az önvizsgálat fontosságára. Szinte nincs olyan ember, aki a családja, a baráti vagy ismeretségi köre révén ne lenne érintett. Éppen ezért éreztük fontosnak, hogy ez a készülék elérhető legyen több ezer magyar nő számára és ezáltal hozzájárulhassunk a korai felismerés ezen szakaszához ” – hangsúlyozta Fellner Krisztián, az Avon Magyarország értékesítési vezetője.