Elkezdődött a 247. tanév a Semmelweis Egyetemen, melynek öt karán mintegy 2500 elsőéves hallgató kezdi el tanulmányait. Államilag finanszírozott formában csaknem 1850-en, míg költségtérítéses képzésen hozzávetőleg 60-an tanulnak majd magyar nyelven. Ezen felül több mint 600 külföldi elsőéves hallgatója lesz az egyetemnek, akik angol, illetve német nyelven tanulnak majd. A Budapest Congress & World Trade Centerben tartott tanévnyitón három nyelven tettek fogadalmat az elsőéves hallgatók szeptember 3-án.

RS52909_KA__9366-scr

A Semmelweis Egyetem elsőéves hallgatóit Dr. Szél Ágoston rektor köszöntötte. A 247. RS52862_KA__9212-scrtanév ünnepélyes megnyitóján a rektor hangsúlyozta: a hallgatók jövőjét saját képességeik,
 szándékaik és eltökéltségük határozza meg, az egyetem ugyanakkor mindent megtesz, hogy tehetségük kibontakozhasson. Mint fogalmazott, az elsőévesek hamarosan megérzik majd, hogy az egyetem egy különleges iskola, amely mesterek és tanítványok közössége. Itt nemcsak a tudás alapelemeit kapják meg a hallgatók, hanem egyben egy olyan szemléletet is, amely hivatásuk gyakorlása során eligazítja őket a váratlan, új helyzetekben is.