Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és fogköztisztítási rekordkísérlettel várták az érdeklődőket az Egészséges Száj Napja alkalmából március 18-án a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán. A prevenciós nap az egyetem, a Fogorvostanhallgatók Egyesülete és a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata szervezésében valósult meg. Több helyszínen, a Fogorvostudományi Kar Oktatási Centrumában, az Elméleti Orvostudományi Központ előtt, a Kálvin téren, valamint egy fővárosi óvodában és iskolában fogadták a látogatókat. Az egész napos rendezvényen háromezer érdeklődő részére közel száz magyar és külföldi fogorvostanhallgató tartott tanácsadást, illetve végzett szűrővizsgálatokat.  

RS46969_KA-20160318-IMG_8691-scrA Fogorvostudományi Kar Oktatási Centrumában egyebek mellett a helyes szájhigiénéről, a fogszuvasodás megelőzéséről, a fogágybetegségekről hallhattak az érdeklődők. A fogorvostanhallgatók felkeresték a Pesterzsébeti Német Nemzetiségi Óvodát és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskolát és Gimnáziumot, ahol egyebek mellett a helyes fogmosás technikáját mutatták meg a gyerekeknek.

A Kálvin téren információs pontot állítottak fel, ahol bárki feltehette a fogápolással kapcsolatos kérdéseit. Az egész napos programsorozat az Elméleti Orvostudományi Központ épülete előtt zárult, ahol a résztvevők kísérletet tettek a  fogköztisztítási rekord megdöntésére. Körülbelül kétszázan gyűltek össze, így nem sikerült túlszárnyalni az egyébként szintén az egyetem által felállított korábbi csúcsot.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem