Ismét a Semmelweis Egyetem vezeti a HVG friss, hallgatói és oktatói kiválóság alapján készült összesített felsőoktatási rangsorát. Az intézmény több más kategóriában is a lista élén végzett.

Az Általános Orvostudományi Kar a karok rangsorában, valamint az orvosi és egészségtudományi képzésterületen is az első helyen áll. A felvettek pontátlaga itt a legmagasabb, valamint ide jelentkeztek a legtöbben első helyen. Az általános orvos osztatlan szakos rangsort is a SE ÁOK vezeti.

RS7787_20131105-IMG_5025-tehetsegnap-scrAz ápolás és betegellátás alapszakok összehasonlításában a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara áll az élen, míg az egészségügyi szervező alapszakos rangsort az egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kara vezeti. Az orvos és egészségtudományi képzési területen a hallgatók eredményeit figyelembe véve a Fogorvostudományi Kar végzett a második, az Egészségtudományi Kar a nyolcadik, a Gyógyszerésztudományi Kar pedig a kilencedik helyen.

A HVG összesített felsőoktatási rangsorának második helyén az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll, melyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követ.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem