A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) Tanácsa, majd az egyetem szenátusa döntött: elfogadják az Uzsoki Utcai Kórház pályázatát, vagyis az intézmény az egyetem oktató kórháza.

Az előzmények messzire nyúlnak vissza: a kórház több osztálya évtizedek óta részt vesz az orvostanhallgatók elméleti és gyakorlati képzésében. Az intézményben működik a Semmelweis Egyetem Traumatológiai tanszéke. Vezetője az MTA tagja, aki a gyógyítás mellett nemzetközi jelentőségű tudományos kutatómunkát végez. A kórházban továbbá 2 MTA doktor és 30 PhD minősítéssel rendelkező orvos dolgozik. Az orvosképzés személyi feltételei tehát kiemelkedően jók. Az intézet az elmúlt években hatalmas műszaki fejlesztésen esett át, új részei és csodálatosan felújított régi épületei teljes egészében megfelelnek a XXI. század követelményeinek. Orvostechnikai berendezései, műszerei, betegellátó helyei kiváló színvonalon szolgálják a betegellátást. Élen járnak a korszerű információ-technológia alkalmazásában. A kórház modern menedzsmentje, minőségügyi rendszere, az oktatást korábban is magas színvonalon szervező oktatási munkacsoportja, és az egyes osztályok országos és regionális jelentőségű szakmai munkája megalapozta az egyetem döntését.
RS14592_KA-20140331-IMG_5245-scrA Semmelweis Egyetemen, vagyis Magyarország legrégebbi orvosképző intézményében, több mint 240 éves tradíció, tapasztalat és szaktudás alapozza meg az innovációs törekvéseket, a legmodernebb technológiák alkalmazását. Az oktatás, betegellátás és kutatás klasszikus hármas egységére épülő egyetem – egyedülálló szakegyetemként – kiemelt helyet foglal el a hazai felsőoktatásban, emellett Magyarország legnagyobb gyógyító intézménye, elismert, kiemelkedő kutatóhelye, a testnevelés és a sporttudomány fellegvára.

Az oktató kórház feladatra benyújtott pályázatukat – egy évig tartó alapos vizsgálat után– ismerte el a kitüntető címmel az Semmelweis Egyetem szenátusa. A döntés az elmúlt időszak teljesítményén alapul, de kijelöli a jövő útjait. Az Uzsoki Utcai Kórház nagyszerű fejlődése ezzel új célokat, új lendületet kap. Szervezetten bekapcsolódhat az ország egyik legjelentősebb egyetemének vérkeringésébe, részt vehet oktatási feladatainak teljesítésében.