A közlemény erre a linkre kattintva tekinthető meg.

2005 óta folyik a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Informatikai Fejlesztő és Továbbképző Intézetében az Egészségügyi Ügyvitelszervező képzés, melyet a 2011 évben elnyert, több mint 146 m Ft összköltségvetésű TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0015 „Egészségügyi Ügyvitelszervező Szakirány: Tartalomfejlesztés és Elektronikus Tananyagfejlesztés a BSc képzés keretében” című pályázat segített  kiteljesíteni.

Az oktatási anyagok moduláris felépítésének köszönhetően flexibilisen beépíthetők a Semmelweis Egyetem többi karának keretén belül szervezett kötelező és választható tárgyainak oktatásába is, más oktatási módszerekkel való összekapcsolása lehetővé teszi az egész életen át tartó tanulást, a tanuló-orientált oktatás, az egyéni és csoportos munkavégzés elősegítését. Az egyetemen folyó külföldi hallgatók képzését is hatékonyan segíti az idegen nyelvű e-tananyagok fejlesztése, ezzel emelvén az oktatás színvonalát, hatékonyságát.

A célkitűzéseknek megfelelően hiánypótló tananyagok kerültek megírásra, melyhez a mai kor igényeinek megfelelően a modern információtechnológia és a Web 2.0-es eszközei kerültek felhasználásra, ezáltal a képzés keretében e-learning technika alkalmazásával is tanulhatóak a tárgyak. Az elkészült tananyagok e-book formájában letölthetőek az Intézet honlapjáról, illetve az egyetem e-learning rendszerében is megtalálhatóak.

Az E-learning és Digitális Tartalomfejlesztő Központtal együttműködve 2013. november 8.-9. és 15.-16. között megrendezésre került a Képzők Képzése E-learning program. A program célja az volt, hogy az egyetem oktatói jobban megismerkedjenek az e-learninggel, annak szerepével az oktatásban, valamint az e-learning tananyagírás alapjaival. A képzés nagy sikerén felbuzdulva, a továbbiakban is várhatóak hasonló képzések az E-learning Központ részéről.