Mesterséges Intelligencia Elektronikus Almanach, az élő szervezet összetevőinek elemzése, pszichoterápiás videók színészekkel – néhány elem a Semmelweis Egyetem elektronikus tananyagfejlesztési projektjeiből. Ezek célja, hogy a hallgatók korszerű, naprakész, tudományos eredményekre épülő, interneten keresztül hozzáférhető ismeretanyaghoz jussanak.

A Semmelweis Egyetem Stratégiai és Működésfejlesztési Főigazgatósága – a Semmelweis Pályázati és Innovációs Központtal közösen – a Semmelweis e-learning napon mutatja be az egyetemen jelenleg futó elektronikus tananyagfejlesztési projekteket.

  • időpont: 2011. június 29. 10 óra
  • helyszín: Elméleti Orvostudományi Központ, Hári Pál terem, (Budapest, IX. Tűzoltó utca 37-47.)
  • Sajtótájékoztató, interjúk: 2011. június 29. 13 óra

Az információs nap keretében megismerhetik egyetem több klinikáján (Fül-orr-gégészeti és Fej-nyaksebészeti, Neurológiai, Pszichiátriai és Pszichoterápiás, Ortopédiai, Radiológiai és Onkoterápiás) első ízben létrejövő digitális tananyagok készítésének folyamatát, megtudhatják, mi a „Mesterséges Intelligencia Elektronikus Almanach”.

Az élő szervezet összetevőinek és biokémiai folyamatainak képalkotó elemzéséről szóló bemutató mellett ízelítőt kapunk a legújabb tudományos eredményekből az immunológia, a genetika és genomika, a biokémia, a fogorvosi anyagtan területén is.

Akutatásszervezéssel és innovációmenedzsmenttel, az innovatív vállalatok alapításával és sikeres működtetésével kapcsolatban jogi, pénzügyi, pályázási, vállalkozási alapismereteket is biztosító – tananyagok készülnek.

A rendezvényt eddig még nem látott, a pszichoterápiás oktatást segítő videóanyagok vetítése zárja, melyekben a pszichoterapeuták színészek segítségével mutatják be a technikákat.

A konferenciáról bővebb információ, illetve jelentkezés: Takács Viktória [takacs@palyazat-sote.hu]

A Semmelweis Egyetemen jelenleg zajló digitális tananyagfejlesztések:

  • A Kutatásszervezés és innovációmenedzsment az egészség- és élettudományok területén – tananyag- és tartalomfejlesztés (TÁMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-2009-0023)
  • A „Klinikai Moduláris és Interdiszciplináris, Tananyag- és Tartalomfejlesztés a Sem-melweis Egyetem Öt Klinikáján” (TÁMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-2009-0019 )
  • A „Mesterséges Intelligencia Elektronikus Almanach” (TÁMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-2009-0026)
  • A „Képzés- és tartalomfejlesztés a Semmelweis Egyetemen” (TÁMOP-4.1.2/A/2-10/1-2010-0008)
  • Az „Elektronikus oktatási anyag kialakítása az élő szervezet strukturális összetevőinek és biokémiai folyamatainak képalkotó elemzésére” (TÁMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-2009-0020)
  • A „Patológus szakorvos képzés és orvos továbbképzés” (TÁMOP-6.2.2/B-09/1-2009-0012)