Idén is várjuk az érdeklődőket a 11. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, ahol a közel 200 stand között megtalálhatják egyetemünk karait is, hasznos továbbtanulási információkkal szolgálva az egészségügy és a sport iránt nyitott fiatalok számára.

A két napos kiállítás január 21-22-én kerül megrendezésre a Papp László Budapest Sportarénában.

A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény és számos nyelviskola képviselteti magát, továbbá bemutatják a legújabb oktatási fejlesztéseket, taneszközöket és módszereket.
Újdonság, hogy a kiállítással párhuzamosan idén szakmai fórumot is szervez az Educatio „Fókuszban a közoktatás” címmel. A rendezvényen  előadást tart a közoktatási törvény koncepciójáról Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) oktatásért felelős államtitkára. Az előadássorozatra meghívott szakemberek többek között olyan témákat is érintenek majd, mint 2009-es PISA jelentés –  az OECD által szervezett nemzetközi tanulói tudásszint vizsgálat – értékelése, az Oktatási Hivatal jövőbeli szerepe, a tehetséggondozás, az esélyegyenlőség, a pedagógusok jogai és a természettudományos képzés jövője.
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által szervezett ingyenes kiállításon a felvételiző diákok egy időben, egy helyen találkozhatnak csaknem 50 felsőoktatási intézmény képviselőivel, jelenlegi hallgatóival, érdeklődhetnek felvételi esélyeikről és lehetőségeikről, a szakokról, a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, vagy éppen a kollégiumi elhelyezésről – olvasható a programismertetőben.
A hazai oktatási piac legnagyobb börzéje a pedagógusoknak, intézményvezetőknek, valamint az oktatás különböző területein érdekelt cégek képviselőinek is számos programot, előadást ígér. Jelen lesznek a magyar oktatás fejlődésében meghatározó szerepet betöltő intézmények és cégek is: bemutatkoznak a tankönyvkiadók, nyelviskolák.
A kínálatot színesítik a külföldi felsőoktatási intézmények és szakképző intézmények is.
A börze 9-17 óráig várja a látogatókat mindkét napon, az elmúlt évek tapasztalatai alapján negyvenezer vendégre számítanak. (MTI)