Betűméret: A A A

Klinikai Genetikai és Endokrinológiai Laboratórium

A Klinikai Genetikai és Endokrinológiai Laboratórium a Semmelweis Egyetem belső telepén, a II. sz. Belgyógyászati Klinika területén működik (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. 16 em.).

Laboratóriumunk hormonmeghatározásokat végez izotóp és immunassay-k segítségével a Semmelweis Egyetem Külső és Belső Klinikai Telep Klinikáinak valamint külső kéréseknek megfelelően.

A Genetika részleg fő profilja az endokrin kórképek hátterében fellelhető genetikai eltérések vizsgálata. A vizsgálatkérés előtt minden esetben javasoljuk a személyes konzultációt a laboratóriumvezetővel. A genetikai vizsgálatkérést minden esetben meg kell előzze genetikai tanácsadás, melynek során a beteg szóbeli és írásos tájékoztatót kap, ill. írásban nyilatkozik a vizsgálatba való beleegyezésről.

A leletet a Laboratórium a beküldő orvosnak postázza, a MEDSOL rendszerben a „vizsgálatot a laboratórium elvégezte, a leletet a beküldő orvosnak postázta” szöveg jelenik meg.

Az örökletes endokrinológiai kórképek mellett Laboratóriumunk a hemosztázishoz kapcsolódó (Leiden, Prothrombin, MTHFR mutáció), farmakogenetikai (kumarin, clopidogrel, sztatin, koffein metabolizmus) valamint a cöliákia asszociált HLA típus kimutatást és felnőttkori laktózintolerancia kialakulásáért felelős polimorfizmus kimutatását végzi. A vizsgálatokat kizárólag a beteg által aláírt beleegyező nyilatkozat kitöltése után áll módunkban elvégezni. Ennek formanyomtatványa a vizsgálat megkérését követően a kérőlapon jelenik meg. Ez utóbbi vizsgálatokhoz beleegyező nyilatkozat az Egyetemi rendszren kívülről érkező kérések esetében email-ben is megkérhető.

A kérhető vizsgálatok listája a B2EGGEN kérőlapon található.

Cím: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. 16 em.
Részlegvezető: Dr. Patócs Attila PhD.
Telefon: 061-266-0926/56495

Munkatárs neveBeosztásTelefon
Dr. Patócs Attilaegyetemi tanár, laboratóriumvezető06-20-6632596,
56495 mellék
Dr. Butz Henriettorvosi laboratóriumi diagnosztikai és molekuláris genetikai diagnosztikai szakorvos
56495 mellék
Benkő Mariann
asszisztens
Kovács Anna
segéd asszisztens
Helenkár Erzsébet asszisztens56495 mellék
Kocsis Evelinasszisztens06-20-666-3383