STD diagnosztikai és Infekciószerológiai laboratórium

A Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika épületén belül a IV. emeleten található mikrobiológiai laboratórium 2015. április 1. kezdődően a Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Diagnosztika Intézetének STD diagnosztikai és Infekciószerológiai Részlegeként működik tovább. A Laboratórium a Semmelweis Egyetem minden klinikájától, valamint külsős beküldőktől is (kórházak, bőr- és nemibeteg gondozók, magán egészségügyi vállalkozások) fogad vizsgálati anyagokat. Kérhető szerológiai vizsgálatok listája és német pont értéke a csatolt dokumentumban megtalálható. Genitális mintákból mind tenyésztéses, mind molekuláris vizsgálatok is rendelkezésre állnak a különböző STD kórokozók vagy a mintában megjelenő egyéb baktériumok, gombák kimutatására és identifikálására. Tenyésztéses vizsgálataink után antibiotikum érzékenységi vizsgálatot is végzünk az EUCAST ajánlásoknak megfelelően.

A vizsgálatok kérését a Medsol rendszeren keresztül (MISL-MIKR,BRST-VIZS) vagy külsős beküldők esetén a vizsgálatkérő lapunk kitöltésével kezdeményezhetik. A kérhető vizsgálatok listáján szerepel, ha az adott vizsgálat egyedi mintavevő készletet igényel, ezeket laboratóriumunk telefonos egyeztetés után a vizsgálatkérőnek biztosítja.

Az elkészült eredményeket a Medsol rendszeren keresztül, kérésre e-mailen vagy nyomtatott levélben megküldjük.

A diagnosztikai munka mellett a Laboratórium részt vesz mind a graduális, mind a posztgraduális képzésben.

Laboratóriumunk saját kutatási eredményeit rendszeresen nemzetközi folyóiratokban publikálja, és szívesen segíti közösen megtervezett laboratóriumi vizsgálatokkal klinikus kollégáink kutatásait is.

Elérhetőségek:

Minden munkanapon 8-16 óra között

Cím: 1085 Budapest Mária utca 41. 4. emelet

Telefon: 210-2930/ 55742, 55783, 55717

Részlegvezető:
Dr. Ostorházi Eszter egyetemi adjunktus

Munkatárs nevemh. telefonbeosztás
Dr. Ostorházi Eszter20 663 2339részlegvezető
orvosi mikrobiológia szakorvos
Dr. Herczegh Lívia55742orvosi mikrobiológia szakorvos
Nemes-Nikodém Évaklinikai szakmikrobiológus
Vörös Elvira55742biológus
Pelek Edit55783szakasszisztens
Győriné Bencze Ildikó55742asszisztens
Kiss Andrea55717asszisztens