Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Laboratórium

Bemutatkozás

medium_mikrobiologia03A Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Laboratóriuma helyileg a Központi Betegellátó Épület 1. emeletén működik.

Az egyetemi klinikák járó és fekvőbeteg ellátása során vett évi több, mint 40.000 minta mikrobiológiai vizsgálatait végezzük. A mikroorganizmusok azonosítására és az antimikrobiális érzékenység meghatározására – az EUCAST ajánlásait figyelembe véve – hagyományos módszereket és automata rendszereket is alkalmazunk. Az aerob és anaerob tenyésztés mellett mikológiával és immunszerológiával foglalkozunk. Molekuláris vizsgálati palettánk fejlesztés alatt áll.

 

A vizsgálati minták regisztrálása, az eredmények rögzítése és a MedSol rendszer felé továbbítása az országban legelterjedtebb mikrobiológiai informatikai rendszerrel, a MedBakter programmal történik.mikrobiologia01

A rutin munkaidő után hétfőtől csütörtökig este 18 óráig, pénteken és szombaton 16 óráig, vasárnap 14 óráig ügyeletet tartunk.

A Mintavételi útmutató, a Szolgáltatási jegyzék, és az Eredményközlés ideje az Intraneten elérhető. Az előzetes-, és részeredményeket a lehető leghamarabb közöljük, a klinikus-, és infektológus kollégák munkáját telefonos konzultációkkal segítjük. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a Kórházhigiénés Osztállyal is.

Rutin diagnosztikai munkánk mellett részt veszünk graduális és postgraduális oktatásban akkreditált laboratóriumként. Kutatási eredményeinkkel részt veszünk a hazai és nemzetközi konferenciákon.

Elérhetőségek:

1083 Budapest, Üllői út 78/b. 1 em.

Részleg vezető: Dr. Kristóf Katalin

Tel.: 459-1500/56211, 56214 mellék

munkatárs nevemh. telefonbeosztás
Dr. Kristóf Katalin06208259816részlegvezető szakorvos
Dr. Juhász Emese
56211 mellékszakorvos
Dr. Pongrácz Júlia
szakorvos
Dr. Iván Miklós Ábel
klinikai rezidens
Steinhauser Róbert
biológus
Pesti Józsefné
06208259819
szakasszisztens
Jordán Mária
szakasszisztens
Kaluczky Istvánné
szakasszisztens
Horváth Ágota
szakasszisztens
Vajda Sándorné
szakasszisztens
Csőke Andrea
szakasszisztens
Marton Erzsébet
szakasszisztens
Silye Antónia
szakasszisztens
Vajda Ivett
adminisztrátor