A Semmelweis Egyetem Rendezvényszervezési és Rendezvénybiztosítási Szabályzatának A RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS GAZDASÁGI RENDELKEZÉSEKRE VONATKOZÓ RÉSZLETE:

7. GAZDASÁGI RENDELKEZÉSEK

A rendezvények gazdasági vonatkozásában a mindenkori, az Egyetem egészére vonatkozó általános gazdasági irányelvek vonatkoznak.

7.1.        Beszerzésre vonatkozó szabályzás

(1)          A rendezvények szervezéséhez köthető beszerzésekre a mindenkor hatályos Beszerzési Szabályzat rendelkezései vonatkoznak. Ezen túlmenően a 3.1.1. és 3.1.2. pontokban meghatározott központi rendezvények költségét a kancellárral egyeztetve, a Szenátus által elfogadottan a KI éves költségvetési tervének megfelelően a RI fedezi.

(2)          A 3.1.3. pontban érintett ad hoc rendezvények kötelezettségvállalásáról, vagy annak arányairól a kancellár dönt a ”Központi rendezvénnyé nyilvánítási kérelem”-be (1. sz.. melléklet) írt költségterv alapján..

7.2.        Kötelezettségvállalási szabály

(1)          A rendezvények szervezésekor felmerülő kötelezettségvállalásra a mindenkor hatályos Kötelezettségvállalási Szabályzat rendelkezései vonatkoznak.

7.3.          Cateringre (ellátásra) vonatkozó szabályzás

(1)          A szervező egységek saját hatáskörben döntenek arról, hogy milyen ellátást választanak a rendezvényükre. Az erre vonatkozó kiadás nem érheti el a mindenkori minimálbér kétszeresét. E szabályozás alól a tanévnyitó, a Doctor Honoris Causa, a Semmelweis Symposium és a külső forrásból (pl. pályázati forrásból) megvalósuló cateringre vonatkozó beszerzések mentesülnek.

(2)          A szervezők minden rendezvény esetében kötelesek az ellátás típusának és értékének ésszerű, költségkímélő megválasztására.

(3)          Amennyiben a rendezvény jellege, vagy a meghívottak köre indokolja a fent meghatározott összegnél magasabb költségű ellátás rendelését, úgy az esemény szervezője min. 15 munkanappal a rendezvényt megelőzően részletes előterjesztésben kérvényezheti azt a kancellárnál.

Az előterjesztésnek a következő pontokat kell tartalmaznia:

  1. rendezvény időpontja, időtartama
  2. résztvevők száma
  3. rendezvény helyszíne
  4. rendezvény témája, célja
  5. meghívottak rangja/titulusa
  6. megrendelni kívánt catering szolgáltatásra bekért három árajánlat
  7. költséghely

7.4.        Bérbeadásra vonatkozó általános szabályozások

(1)          Minden külső szervezésű rendezvényre az Egyetem mindenkor hatályos Vagyongazdálkodási Szabályzatának rendelkezései vonatkoznak.