Betűméret: A A A

RKORL/1/2019. (II. 22.) számú rektori körlevél Tájékoztatás a Tématerületi Kiválósági Programról

RKORL/1/2019. (II. 22.) számú rektori körlevél

Tájékoztatás a Tématerületi Kiválósági Programról

  

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

Tisztelt Egyetemi Kutatók!

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) honlapján megjelent a Tématerületi Kiválósági Program című felhívás (Program), melyben az NKFIH támogatást nyújthat a felsőoktatási intézményeknek tématerületi bontásban. A Programban meghatározott feltételek szerint intézményenként egy támogatási igény nyújtható be, amely több tématerületet tartalmazhat. A tématerületek között az intézmény maga állapítja meg a prioritási sorrendet.

A Semmelweis Egyetem vezetői megkezdték a Program feltételeivel összhangban lévő, az egyetemi Intézményi Fejlesztési Terv és a Rektori Program céljaihoz illeszkedő koncepció szerint a támogatási igény kidolgozását. Cél, hogy egységes szakmai elvek mentén haladva, a támogató minisztériumi, hatósági elvárásoknak megfelelő és a piaci igényeket kielégítő versenyképes projektterv készüljön, melyet egyetemünk kiválósága, kiemelkedő eredményei alapoznak meg.

A Semmelweis Egyetem kutatás-fejlesztésében hosszú távú célként a kormányzati elvárásokhoz illeszkedő innovációs ökoszisztéma létrehozása került kijelölésre, melyben négy gyorsan fejlődő, az ipari igényeket kielégítő egészségtudományi kutatási területhez kapcsolódó fejlesztéseket tervezünk. Erről a közeljövőben részletes tájékoztatást adunk az egyetem kutatói számára.

Jelen Programra az egyetem hosszú távú céljait megalapozó innovációs ökoszisztéma tervhez illeszkedő projektterv kerül benyújtásra a támogatási igény alapjaként, míg a szakmai tartalmat a mesterséges intelligenciához kapcsolható kutatási témák képezik.

Tekintettel a Program kötöttségeire és a szoros határidőre, a tervezet első változatában megnevezendő kutatócsoportokkal már felvettük a kapcsolatot. A pozitív támogatói döntést követően, a szakmai program bővítése esetén a mesterséges intelligencia kutatásához kapcsolódó munkacsoportok számára még lehetőséget fogunk biztosítani a Programba való belépéshez, melyről kellő időben részletes tájékoztatást küldünk.

 

Budapest, 2019. február 22.

 

Dr. Merkely Béla

                                                                                              


RKORL/1/2019. (II. 22.) számú rektori körlevél Tájékoztatás a Tématerületi Kiválósági Programról aláírt és lepecsételt, beszkennelt változata az alábbi linken megtekinthető, letölthető: RKORL/1/2019. (II. 22.) számú rektori körlevél

A bejegyzés kategóriája: Körlevelek
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.