1.  

Státusz: módosítás
Jogszabály címe:  Az emberi erőforrások minisztere 31/2018. (IX.25.) EMMI rendelete az egyes szociális tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról
Megjelent: MK 144. szám 2018.IX.25.
Hatály: 2018. X.3.

A vezetői megbízással rendelkező szociális szolgáltatást nyújtó személyek vezetőképzéséről szóló 25/2017. (X. 18.) EMMI rendelet módosítása

új: 1.§ (4) :

(4) Az állami, egyházi vagy nem állami fenntartó dönthet arról, hogy a fenntartásában működő intézményben foglalkoztatott vezető a 11. § (1) bekezdésében meghatározottak közül mely képzésszervező által indított vezetőképzésen vegyen részt.

új: 9/A. § (1)-(2):

(1) Új vezető megbízása esetén az általa a vezetői megbízását megelőzően teljesített és tanúsítvánnyal igazolt vezetőképzést – függetlenül attól, hogy azt a 11. § (1) bekezdése szerinti mely képzésszervezőnél végezte – el kell fogadni, ha az megfelel a rendelet szerinti vezetőképzési kötelezettsége teljesítésének.

(2) Ha a vezetőt foglalkoztató intézmény fenntartója megváltozik, a vezető által a fenntartóváltást megelőzően teljesített és tanúsítvánnyal igazolt vezetőképzést – függetlenül attól, hogy azt a 11. § (1) bekezdése szerinti mely képzésszervezőnél végezte – el kell fogadni, ha az megfelel a rendelet szerinti vezetőképzési kötelezettsége teljesítésének.

módosul: 11. § (1):

(1) A vezetőképzést

a) a Semmelweis Egyetem önálló szervezeti egysége,

b) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, illetve

c) a Károli Gáspár Református Egyetem [a továbbiakban az a)–c) pontban foglaltak együtt: képzésszervező] végzi.”