SAP GUI 7.40 kliens telepítése (Windows 10 kompatibilis)

A telepítés folyamata:

1. lépés Az SAP GUI 7.40 kliens program telepítése előtt el kell távolítani az régebbi verziószámú SAP GUI klienst

2. lépés

A frissítés folyamata:

Időközönként az SAP kliens frissítést (patch) ad közzé. A rendszer zavartalan működéséhez ezeket a frissítéseket a már működő, telepített SAP GUI 7.20 kliens programra telepíteni kell.

1. lépés Ha esetleg korábban el lett indítva a SAP GUI 7.40 kliens program, akkor ki kell belőle lépni, és újra kell indítani a számítógépet.

2. lépés Le kell tölteni az aktuális SAP GUI 7.40 frissítést annak a gépnek egyik könyvtárába (pl. install), amelyen már telepítve van a rendszer.

3. lépés A letöltött frissítő állományt futtatni kell! Futtatás során a program közli velünk, hogy egy frissítést fog telepíteni. A “Befejezés” gomb kiválasztásával lehet a telepítést elindítani.

4. lépés A telepítés után ellenőrizni kell az SAP GUI 7.40 frissítési szintjét. Ezt úgy lehet megnézni, hogy a szerverre való bejelentkezés képernyőjén ( ahol a mandantot, felhasználói nevet és jelszót kell beállítani ) a “Lokális layout beállítása” ikont ( színes vonalak egy kis képernyőben, jobbról az első ikon ) kiválasztjuk, és a megjelenő menülistán rákattintunk az “Infó” menüre. Az aktuális frissítési szint:

A telepítés során felmerülő további kérdéseire a Gazdasági Informatikánál kaphat választ. Mellék: 55120, 55059