Időközönként az SAP kliens frissítést (patch) ad közzé. A rendszer zavartalan működéséhez ezeket a frissítéseket a már működő, telepített SAP GUI 7.20 kliens programra telepíteni kell.

A SAP GUI 7.20 frissítésének telepítési folyamata:

1. lépés Ha esetleg korábban el lett indítva a SAP GUI 7.20 kliens program, akkor ki kell belőle lépni, és újra kell indítani a számítógépet.

2. lépés Le kell tölteni az aktuális SAP GUI 7.20 frissítést annak a gépnek egyik könyvtárába (pl. Dokumentumok), amelyen már telepítve van a rendszer.

3. lépés A letöltött frissítő állományt futtatni kell! Futtatás során a program közli velünk, hogy egy frissítést fog telepíteni. A “Befejezés” gomb kiválasztásával lehet a telepítést elindítani.

4. lépés A telepítés után ellenőrizni kell az SAP GUI 7.20 frissítési szintjét. Ezt úgy lehet megnézni, hogy a szerverre való bejelentkezés képernyőjén ( ahol a mandantot, felhasználói nevet és jelszót kell beállítani ) a “Lokális layout beállítása” ikont ( színes vonalak egy kis képernyőben, jobbról az első ikon ) kiválasztjuk, és a megjelenő menülistán rákattintunk az “Infó” menüre. Az aktuális frissítési szint:

 

<!–

  • Fájlverzió: 7200.3.9.3225
  • Build: 1286983
  • Patch-szint: 9

–>

A frissítés során felmerülő további kérdéseire a Gazdasági Informatikánál kaphat választ. Mellék: 55120, 55059